Boxee Box: Ingen A4-design akkurat

Mediastreamer med spesiell design

Boxee Box ble forhåndsannonsert i begynnelsen av desember, men får nå sin fulle lansering på CES-messen. Boksen er et samarbeid mellom utviklerne av Boxee-programvaren og D-Link, og er altså en mediastreamer for tilkobling til TV-en og stereoen som samler massevis av innhold på ett sted.

Den spesielle designen av boksen har Astro Studios stått for, som også har produkter som Xbox 360, Alienware-PC-er og Nike-klokker på samvittigheten.

Konseptet bak Boxee, som finnes som frittstående programvare til Windows/Linux/Mac, er å samle alt av gratis videoinnhold på nettet. Med Boxee Box blir denne programvareløsningen integrert i en mediaspiller som håndterer det aller meste av filer og formater (unntatt DRM-befengte) og støtter Flash 10.1.

Klikk for større bilde
Klikk for større bilde

Via grensesenittet har man også tilgang til tjenester som Facebook, Twitter, Picasa, Flickr Pandora og Last.fm. En egen applikasjonsplattform gjør det mulig å lage nye applikasjoner.

Hvilken hardware boksen er basert på er foreløpig ikke kjent, men det ryktes at det kan være snakk om Nvidia-komponenter.

Oppdatert:: Det er nå bekreftet at boksen er basert på Nvidia Tegra 2 (T20), som er en dedikert grafikkprosessor og CPU (ARM Cortex A9 1 GHz) i en og samme brikke. Les mer om Tegra 2 hos Anandtech.

Av tilkoblinger finner vi HDMI, SPDIF, RCA, 2 x USB, SD-kort, Ethernet. Trådløst nettverk (802.11n) er dessuten også støttet.

Klikk for større bilde
Klikk for større bilde

Boksen leveres med en spesiell tosidig RF-basert fjernkontroll, hvor oversiden inneholder vanlige kontrollknapper mens undersiden er et lite QWERTY-tastatur.

Klikk for større bilde
Klikk for større bilde
Følg oss på Twitter
Følg Audiovisuelt på Twitter

Pris og tilgjengelighet

Utsalgsprisen skal være under $200, som kan bety en ganske hyggelig pris rundt 1500 kroner her til lands. Tilgjengelighet ventes i løpet av første halvår 2010.

Les mer om boksen i Boxee-bloggen og hos D-Link (nede i skrivende stund). Se også Engadgets "hans-on"-artikkel".

(Kilder: Engadget, Mirror.co.uk, Engadget #2)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen