Med solkraft rundt nakken

Har du noen gang stått ute i felten med tomt batteri i kameraet, og solbrent nakke? Det har sannsynligvis også designer Weng Jie. Han har nemlig kommet opp med en interessant idé, som skal løse ett av problemene - det flate batteriet.

Kamerareimen er kanskje det mest vanlige tilleggsutstyret på et speilreflekskamera. Så vanlig at de fleste ikke tenker over det. Mange speilreflekskamera har brede og solide reimer. Dette har Jie dradd nytte av, og introduserer en kamerareim med dobbel funksjonalitet. En kamerareim med integrert solcellepanel.

Kamerareimen til Jie er planlagt å være 600mm lang, med et tynt lag solcellepanel som måler 480mm, og dekker nesten hele bredden på reimen. Den er hvit av farge, og med det blå solcellepanelet skiller den seg definitivt fra de vanlige mørke reimene, med skrikende merkenavn.

Løsningen som skal være både miljøvennlig, og en billig måte å lade batteriene på, er foreløpig kun på konseptstadiet. Det er selvsagt en rekke tekniske utfordringer i forhold til kameratilkobling, og mengde strøm som produserer, men om produktet skulle komme i produksjon, er det likevel lett å se for seg situasjoner hvor det kunne komme til nytte.

(Kilde: Yanko Design)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen