Med plass til 6000 CD-er

Olive O6HD er navnet på en ny mediaserver for musikk som har plass til 2 TB med ukomprimert musikk – det vil si 6000 CD-er eller 20 000 låter med HD-kvalitet på lyden. O6HD har et optisk drev hvor man plasserer CD-ene sine som blir lest av og lagret til senere tapsfri avspilling.

Etter å ha fôret maskinen med CD-samlingen, kan man navigere gjennom musikken med visuelle omslag og metadata som vil være til hjelp. Dette vil foregå på en 10,1 tommer stor berøringsskjerm, eller via Iphone og Ipod ved hjelp av Olives applikasjon til disse produktene.

O6HD vil også være i stand til å spille av såkalt HD-musikk, som etter sigende skal ha opptil 250 ganger oppløsningen til musikk på vanlige CD-er. Maskinen vil komme med 12 HD-låter i 24-bit/176,4 kH for å gi deg en smaksprøve på hvordan det låter i forhold til gamle standarder.

Tekniske spesifikasjoner

Teknisk sett består O6HD blant annet av en 192 kHz/24-bit Burr-Brown PCM1792 DAC med lav jitter, master-klokke og en high-end sample rate-converter. Olive fokuserer med andre ord på lydgjengivelse av høy kvalitet.

Harddisken og strømforsyningen har blitt lagd med tanke på lavest mulig støynivå, hvor førstnevnte for eksempel er innesluttet med et åttelags støydempende polster.

Støttede filformater inkluderer FLAC og MP3 og samplingfrekvensen er mellom 10 kHz og 200 kHz. O6HD kobler seg til Internett enten trådet eller trådløst, og har innganger til blant annet RCA, XLR, HDMI (480p, 60 Hz) og USB.

Man kan lese mer utfyllende om tekniske spesifikasjoner her.

Bli vår fan på Facebook!
Vi er på Facebook!

Pris og tilgjengelighet

Olive O6HD er ikke for de med slanke lommebøker, og har en prisantydning på minst 39 000 kroner. I Norge er det Norwegian Media Custom Solution som distribuerer varer fra Olive, og O6HD har sin egen informasjonsside på nettsiden.

(Kilder: Olive, Electronic House, Gizmodo, Crunchgear)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen