TEST: Med ørene på stilk
Test

Med ørene på stilk

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Rekkevidden på dette trådløse hodesettet er nemlig hele 100-150 meter. Kombinert med avansert teknologi for støyskjerming gir hodesettet god lyd enten du ringer IP-basert fra PC eller du bruker den sammen med en vanlig telefon. Kobler du din mobiltelefonen til PC-en med Bluetooth audio gateway-profil kan du bruke headsettet med mobiltelefonen også.

Byggesett
Vårt første møte med hodesettet var unektelig preget av angst. I esken lå det deler nok til å bygge et middels stort modellfly – eller i alle fall så virket det sånn. Her var bøyler, ørering, ekstrabatterier, en futuristisk ladestasjon med en rekke kontakter og et ekstra batteri som ikke så ut som et batteri, men som minnet mer om en mekanisk versjon av den forhistoriske trilobitten.

Dessuten hadde vi fått med en ekstra boks som inneholdt noe så elektromekanisk som en automatisk røravløfter.

Dermed var oppgaven definert – her var det bare å ty til bruksanvisningen.

Bruksanvisningen fantes ikke på norsk, men på engelsk, svensk, dansk og et par andre språk vi saktens kunne finne ut av.

UFO
Vi plasserte den ufo-lignende basestasjonen på skrivebordet og fant frem laderen. Den passet perfekt inn i den ene av fem tilkoblingsporter bak på ufoen. For letter å komme til portene løftet vi av ufoens toppdeksel og angret umiddelbart at vi ikke hadde fulgt bedre med i elektronikk-timene på skolen. Her dukket det opp et display med en masse kryptiske tegn, en skyvebryter med innstillinger fra A til G, og en navigasjonsknapp med OK-tast i midten.

Men med bruksanvisningen i hånd gikk det forbløffende greit å skape kontorpulten om til et virvar av USB-kabler, telefonledninger og ladekabler. Vi skjøv ufoen bakover på skrivebordet så alle ledningene forsvant utfor bordkanten. – Ute av syne, ute av sinn, tenkte vi.

Hodesettet brukte de innbygde PC-driverne, og fungerte utmerket med alle IP-programmene på vår PC.

Vi fiklet litt for å få rørløfteren til å fungere så vi kunne fjernløfte røret på telefonen ved innkommende samtaler. Men løsningen fungerte greit, og ved innkommende samtaler trykket vi bare på hodesettes taleknapp for å besvare.

DECT
Tilkoblingen til de trådløse hjemmetelefonene gikk også enkelt. Hodesettet kan brukes som en egen telefon tilkoblet basestasjonen via Dect.Veksling mellom IP-modus og telefonmodus skjer ved at du trykker på knapper på ladestasjonen. Venstre knapp gir PC-lyd, mens høyre er for telefonen. Det er ingen automatisk veksling mellom de to. Et lite blått lys viser hvilken modus hodesettet er i.

Du kan naturlig vis ikke ringe ut fra hodesettet uten å være i nærheten av telefonen settet brukes sammen med.

God lyd
Lydkvaliteten i headsettet er meget god, og med ekstra batteri som kan lades på samme ladestasjon som du har hodesettet på når det ikke er i bruk, så har du egentlig ingen grunn til å gå tom for strøm. Brukt sammen med en vanlig telefon skal hodesettet holde i 9 timer. Til IP-telefoni skal det holde i seks.

Et tomt batteri er fulladet på 3 timer.

Komfort
Lav vekt gir god komfort, og den gode lydkvaliteten gjør at det blir mindre slitsomt å snakke i telefonen. Lyden kan justeres ikke bare på nivå, men også på bass. Husk bare at alle endringer må bekreftes med ”OK” knappen. Hvis ikke går innstillingene etter hvert tilbake til utgangspunktet.

Hodesettet har også en annen kjekk funksjon. Skulle den du snakker med nyse, hoste eller klaske på røret så dempes smellet automatisk. Dermed unngår du brå og ubehagelige lyder.

Pris
Den eneste bakdelen vi finner med dette hodesettet er prisen. Når settet koster 3250,- pluss moms sier det seg selv at det primært er ment for profesjonelle telefonpratere. Prisen på rørløfteren (390,- +mva) kommer i tillegg. Har du flere sett skal disse kunne kobles sammen til konferansesamtale.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen