Med Linux og dobbel CPU

Den Linux-baserte enheten har fått navnet E2800, og ble nylig lansert i Hong Kong. Nå vil flere kilder ha det til at den kinesiske produsenten forhandler med både europeiske og amerikanske distributører om å få enheten ut også på disse markedene.

Spesifikasjonsmessig stiller enheten sterkt. I tillegg til å ha flust av PDA-funksjoner og trykkfølsom skjerm med en oppløsning på 240 x 320 piksler, har E2800 et dobbelt sett med prosessorer, noe som ikke akkurat er hverdagskost i en mobiltelefon.

At den er utstyrt med to prosessorer betyr ikke at den automatisk får dobbelt så høy ytelse som om den bare skulle ha hatt en, noe som er en vanlig misforståelse. Det betyr enkelt og greit at prosessorkraften blir mer fordelt utover på de forskjellige applikasjonene slik at man unngår treghet og ustabilitet når man kjører mange programmer samtidig.

Det innebygde kameraet har omtrent samme oppløsning som på Nokia 7250 og Sony Ericsson T610. Av andre spesifikasjoner kan vi nevne støtte for gjenkjenning av håndskrift og muligheter for å utvide minnet ved hjelp av både SD- og MMC-kort.

Enheten har videre 32 MB med flashbart minne for operativsystemet og lignende, og ytterligere 32 MB som er tilgjengelig for brukeren. I tillegg følger det med et minnekort på 16 MB når man kjøper telefonen i Kina.

Dimensjonene på enheten er på 9,8 x 5,9 x 2,6 cm og vekten er på 123 gram. Til sammenligning veier Sony Ericssons P900 150 gram og er en centimeter høyere.

Batterilevetiden på E2800 kan man ikke å hoppe i taket av. Med en standbytid på 75-130 timer og en taletid på mellom to og fire timer kommer enheten ikke i nærheten av P900, som har en taletid på mellom 10 og 15 timer. Dette er prisen man betaler for å kunne kjøre to prosessorer, som sluker strøm.

Enheten har en pris tilsvarende 6000 norske kroner der den selges. Om vi får se noe til E2800 i Norge med det første vites ikke, men som sagt så ryktes det altså at forhandlingene om det europeiske markedet allerede er i gang.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen