Med iPod på øyet

Hva i all verden skal du med en video-iPod når skjermen er for liten til at du gidder å se en hel film? Løsningen er selvfølgelig å kjøpe en ekstern skjerm. Som til alt overmål er enda mindre enn iPod-skjermen. Forvirret?

Det amerikanske firmaet eMagin Corp har utviklet en skjerm du plugger inn i iPod-ens videoutgang. Skjermen har høyere oppløsning enn iPod-skjermen, og festes rett og slett foran øyet. Videobrillene kalles EyeBud 800, og er et rimelig unikt tillegg til den eksisterende jungelen av tilbehør for iPod-serien.

EMagin, som fra før produserer videoprodukter til militære og industrielle markeder, skal ta småpene 4000 kroner ($599) for systemet i USA. Det er mer enn du må betale for en 60 GB iPod. Likevel tror produsenten at EyeBud blir en slager blant iPod-eiere.

Skjermen gir deg samme opplevelse som å se på en 105 tommers skjerm fra fire meters avstand. Oppløsningen er på 800 x 600 piksler, men siden det kun er én skjerm, er du nødt til å lukke det andre øyet mens du titter. Det følger med en batteripakke på størrelse med iPod-en. Dette vil i praksis si at iPod-en ikke blir tappet for ekstra strøm ved bruk av brillene. Batteriet skal gi deg fire timers titting.

EMagin tror at det vil bli et nokså vanlig syn å se folk gå rundt med en skjerm rundt hodet, og sammenligner det med at det ikke lenger er uvanlig å gå rundt med blåtann-hodesett - uten at det er direkte vanlig heller.

Vi får la det være opp til hver enkelt å avgjøre om dette er noe du har lyst til å gå rundt med, eller betale en halv månedslønn for.

(Kilder: Seattlepi.com, Gizmodo.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen