Her går ferden, gjennom svært varierte landskap. Mobilkameraene er alltid parate!

Med hanskerommet fullt av mobiltelefoner

Undertegnede har tatt ferie. For å ikke forlate Amobil helt i fire uker er det et ganske greit antall mobiltelefoner i hanskerommet, og tanken er å lage en liten mobilfotoblogg i bilferien.

Ferden går fra Oslo og via Sverige til Tromsø og Olderdalen i Kåfjord. Deretter via Senja til Trondheim og Fræna før nesen vendes mot Oslo igjen. Hovedstoppene er Tromsø, Olderdalen og Fræna, og planene inkluderer fisking fra båt med utsikt mot lyngsalpene så vel som i Fræna og forhåpentligvis noen små fjellturer.

Bildebloggen oppdateres underveis.

Siden dette altså skjer i ferien, vil ikke denne saken inneholde så mye faglig, men du kan klikke på bildene tatt med forskjellige mobiler for å se de i full størrelse.

Fra Oslo til Tromsø

Startpunktet er altså Oslo, og dette er kjøretøyet som skal benyttes. Volvoen begynner å dra på årene, så et godt utvalg av verktøy er selvsagt på plass i bagasjerommet. BIldet er tatt med Samsung Galaxy S.Det er viktig å ha nok sigarettennerforgrenere for å kunne lade mobiler, PC-er og GPS, samt holde liv i kjølebagen. Foto er tatt med Sony Ericsson Xperia X10 Mini i vanskelig belysning.Sony Ericsson Xperia X10 har et dugelig kamera. Bildet er tatt på en campingplass i Arboga, i næreten av Örebro.Eggerøre og kaffe fra Primus er en utmerket start på dagen. Bildet er tatt med Sony Ericsson Xperia X10 Mini.I over 25 grader er det greit å kvitte seg med isolerende lag med skitt. Ferskvannsbading gjør susen. Bildet er tatt med Samsung Galaxy S.

Dette bildet er tatt på omtrent samme sted og tid som det over, men med Sony Ericsson Xperia X10 Mini.Ikke bare ett, men to sjeldne syn utenfor en Clas Ohlson-butikk. Bildet er tatt med Samsung Galaxy S.På en campingplass rett sør for Umeå besluttes det at vi er langt nok nord til å sette opp et vindfang av en fjellduk. Bildet er tatt med Sony Ericsson Xperia X10 Mini.I Finland så det stort sett slik ut foran bilen, men da vi startet dagen var vi heldigvis bare omtrent seks og en halv time unna målet, Tromsø. Bildet er tatt med Sony Ericsson Xperia X10.Likevel, Nord-Finland er kjent for god ferskvannsfiske, og noen hyggelige landskap er å få øye på innimellom. Bildet er tatt med HTC Legend, og selv om Legend ikke er av de beste kameratelefonene ble dette bildet ganske pent.Det er idyllisk med disse skapningene vandrene rundt overalt. Om du kjører denne veistrekningen i Finland er sjansen veldig, veldig stor for å se flere reinsdyr labbende rundt i nærheten av veibanen. Bildet er tatt med Sony Ericsson Xperia X10 Mini.Dette reinsdyret bryr seg ikke altfor mye om de få bilene som kjører langs veiene. Bildet er tatt med Sony Ericsson Xperia X10.

Vi har ankommet Tromsø. Alt i alt gikk turen veldig fint, og det har blitt noen fine mobilbilder til tross for flatt landskap.

Helt nord i Sverige var vi litt redd for å gå tom for bensin en periode, men fant en bensinstasjon mens nåla pekte faretruende langt ned. Reservekanna i bagasjerommet holder bare til fem mil. Så langt nord i Sverige er det visst ikke altfor mange bensinstasjoner.

Ellers var det litt problematisk at en slange til varmeapparatet i bilen falt av og mye kjølevæske befant seg steder det ikke burde befinne seg. Undertegnede har ganske nylig festet den litt for korte slangen, og hadde en anelse om at dette kunne skje. Turen fra Kaaresuvanto til Tromsø ble uten varmeapparat og litt kjølig fordi det ikke var ønskelig å ha bildøra åpen for lenge for å montere slangen igjen. Myggen liker dette stedet!

Etter kort tid i Tromsø gikk turen videre til Kåfjord, hvor de neste bildene er tatt.

Kåfjord

Vi befinner oss rett utenfor Olderdalen, og som vanlig senkes skuldrene når man er utenfor by og mas. Bildet er tatt med Sony Ericsson Xperia X10 Mini.Litt moro er det også tid til. Dette bildet er tatt med Nokia X6. Og, som du kanskje ser, med selvutløserfunksjonen aktivert.Båten ligger utålmodig på fortøyningen, men vi avventer fisking til nordavinden gir seg og havet er roligere lenger ute i fjorden. Bildet er tatt med Nokia X6.Nord-Troms byr på mye flott landskap, og her er Lyngsalpene i bakgrunnen. Bildet er tatt med Nokia X6.Landskapsbilde tatt med Sony Ericsson Xperia X10 Mini.Ingen sommer uten midnattsol. Bildet er tatt en halvtime før midnatt med Sony Ericsson Xperia X10 Mini.

Det er dårlig med søndags- eller kveldsåpne butikker her i området, så vi fisker like godt en god torskemiddag. Bildet er tatt med Sony Ericsson Xperia X10 Mini... den er liten og lett å ta med seg gitt.

Tromsø

Vi er i undertegnedes hjemby, og Buktafestivalen har tema rock og fesk. Her kan man blant annet hamre tørrfisk fra gjella og tygge på gratis, og man kan kjøpe mat som "fesk og potedes", kvalburger og annen sjømat. Bildet er tatt med Sony Ericsson Xperia X10 Mini.

Dette bildet av scenen på Buktafestivalen er også tatt med X10 Mini.

Fræna / Molde

I Molde har vi vært innom Jazzfestivalen, og her er det IPA som opptrer. Bildet er tatt med Samsung Galaxy S.

Resultatløs ferskvannsfisking. Bildet er tatt med Samsung Galaxy S.

Er man på et fjell i Fræna er sjansen stor for å få utsikt over atlanterhavet så langt man kan se i horisonten. Bildet er knipset med Samsung Galaxy S.

Stor sjans for å få selskap av slike er det også. Bildet er tatt med Samsung Galaxy S.

Med dette bildet tatt på toppen av ett eller annet fjell på Otrøya avsluttes denne bloggen. Bildet ble tatt nest siste feriedag med HTC Hero, og ble lastet opp fra Amobils kontorer i Oslo. Dermed er ferien over, og både bil og mobiler har overlevd turen.

Tilbakemeldinger?

Vi lurer veldig på om vi bør fortsette med denne typen uformelle bildeblogger fra fisketurer, jakt, skiturer eller andre sprell. Hva synes du? Tilbakemeldinger i tilhørende forumtråd mottas med takk!

En liten evaluering fra vår side: Vi synes det har vært nyttig å fotografere et bredt spekter landskap og situasjoner med forskjellige mobiltelefoner, i stedet for bare bybilder i hovedstaden som du kan se i mange av testene våre.

Denne bloggen har også samlet bilder fra en rekke telefoner på ett sted, slik at det er enkelt å kartlegge forskjellene i bildekvalitet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen