TEST: Med fokus på musikken
Test

Med fokus på musikken

Testresultater

Nokia N73 ME

Positive ting Bra musikkmenyer, enkel betjening, meget bra kamera og god batterikapasitet
Negative ting Høy pris. Litt stive og glatte taster.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 6
Prisklasse
Prisklasse score : 2
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 3

Testresultater

Nokia N73 ME

Positive ting Bra musikkmenyer, enkel betjening, meget bra kamera og god batterikapasitet
Negative ting Høy pris. Litt stive og glatte taster.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 6
Prisklasse
Prisklasse score : 2
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 3
Ut over dette er telefonen identisk med N73, multimediemobilen som til nå har fått størst oppmerksomhet for sitt gode mobilkamera. Kameraet er det samme, men Nokia har gjort noen endringer i menysystemet som gjør at du lettere kommer til musikkfunksjonene – også når det gjelder snarveiknappene. 

Lik lyd
Om du allerede har en N73 er det liten grunn til å bytte. Lydmessig er det nemlig ikke mulig å spore noen forskjell på de to mobiltelefonene. Headsettet som følger med er også det samme. Men kjøper du Music Edition får du med et minnekort på 2GB. Det gir mer plass til musikk, men kan selvsagt også skaffes til en ordinær N73.

Programvaren i N73 er endret noe, slik at du lettere kan navigere i musikken, i spillelister og i musikkmenyene. Du har fått Album-Art (se bilde av plateomslaget), og du kan sortere musikken enklere. Spilleren minner i det store og hele mer om den som sitter i Nokias harddiskmobil N91. 

Høyttalere
Nokia annonserer med at dette er en mobiltelefon der du kan dele musikken via innbygde stereohøyttalere og feste med venner. Helt der er telefonen dog ikke. Selv om høyttalerne er kraftige til mobiltelefon å være, så vil du trenge atskillig mer ”trøkk” om du vil skape partystemning. Du kan heller ikke overføre lyden i stereo til bluetoothenheter med A2DP.

2GB holder til rundt 500 MP3-filer (128Kbit/s) eller 1.500 låter konvertert til eAAC+ (48Kbit/s). Telefonen støtter i tillegg AAC, eAAC og WMA-filer. Musikken kan du rippe direkte fra CD til minnekortet når telefonen er koblet til en PC med USB-kabel.

Du kan også laste musikk direkte til mobilen fra Internett – også musikk fra butikker som krever DRM-støtte i spilleren (Digital Rights Management). 

Smarting
Nokia N73 er fremdeles en god kameramobil, med optikk fra Carl Zeiss, mekanisk lukker og 3,2 megapiksler bildeoppløsning.

Selv om telefonen er laget for musikkinteresserte, så har den funksjoner for en rekke andre oppgaver også. Blant annet er e-postleseren meget god, og programvare i telefonen lar deg lese Word-dokumenter, regneark og presentasjoner. Nettleseren har vi rost tidligere. Løsningen med musepeker og minimap fungerer utmerket. Som med andre mobiler i Series 60-familien kan du legge til en rekke programmer for alt fra spill til kontorarbeid. 

Høy pris og mangel på WLAN trekker litt ned, men ikke mer enn at vi rangerer denne mobilen som en av de beste på markedet i dag.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen