Test

Med Bang & Olufsen i øret

Det får være opp til hver og en å definere hva som er vakkert. Vi synes Bang & Olufsen har skapt mye som fortjener betegnelsen. De rene linjene og glatte metallflatene i anodisert aluminium gjør seg godt i stua, men er det like vakkert som ørepynt?

Nå er det ikke gull alt som glitrer. Skyvedekselet på fronten av ørepluggen WEP420 er av plast, og ikke av aluminium slik vi ville forventet av et B&O-produkt (dette er et Samsungprodukt). Ikke har det noen B&O-logo heller. Dermed kan du ikke ventet at ørepluggens B&O-faktor gir deg ekstra status i venneflokken. 

Skyvedeksel
Ørepluggen har de samme funksjonene som Samsungs øvrige øreplugger med Bluetooth. Forskjellen er at betjeningsknappene først kommer til syne når du trekker dekselet frem, og at du også kan besvare eller avslutte samtaler med skyvedekselet.

Skyvedekselet har også en annen praktisk funksjon. I åpen stilling fungerer det som et skjold som til en viss grad demper omgivelsesstøy og vindsus. 

Bøyle
Settet festes på øret ved hjelp av en bøyle som det ikke er meningen at du skal kunne ta av. Bøylen kan vendes så settet passer både til høyre- og til venstreøret. Bøyle bak øret er ikke noen ideell løsning for brillebrukere. Bøylen på WEP 420 er relativt tykk, men fungerer greit sammen med slake brillearmer.

Ørepluggen sitter godt uten å klemme, og etter en tids bruk registrerer vi knapt at den er der. 

Dårlig løsning
Ørepluggen kan ikke lades direkte, men må plasseres i en holder som er koblet til strømnettet. Holderen er umiskjennelig B&O. I form minner den om en serviettholder. Dette er et typisk eksempel på at form har fått større betydning enn innhold. Holderen er stilig, men ren idioti. Skal du reise må du nemlig dra på den store kladden (7,6 x 8,0 x 3,4cm) i tillegg til ladekabelen. 

Du kan ikke bruke ladekabelen du allerede måtte ha til mobiltelefonen. 

God lyd
Men det viktigste med et slikt sett er at lydkvaliteten er god, både på høyttaler og mikrofon. Her skårer WEP 420 bra. Vi får også stabil og god kontakt med mobiltelefonen når denne ligger i lomma. Betjeningen er også svært enkel. Batteriet holder til 4 timer tale, forutsatt at enheten er fulladet når samtalen starter. Beredskapstid er oppgitt til 70 timer.

Ørepluggen som selvstendig produkt er bra, men ladestasjonen ødelegger vår godvilje.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen