Dette er Samsungs nye 512 GB-brikker til mobiler.
Dette er Samsungs nye 512 GB-brikker til mobiler. (Samsung)

Med disse brikkene skal Samsung gi mobilen din 512 GB med lagringsplass

Samsungs nye minnebrikker skal legge til rette for neste generasjons mobiler.

Lagringsplass på mobiler er fremdeles et ankepunkt, men heldigvis skjer det store, lovende fremskritt på området. På sine hjemmesider har Samsung nå kunngjort at de skal starte produksjonen av verdens første 512 GB-brikkene for mobiltelefoner.

De nye brikkene retter seg mot det Samsung kaller neste generasjons mobile enheter i premium-segmentet, men akkurat når vi får se dem på markedet er ennå uvisst.

Brikkene er av den såkalte eUFS-typen (embedded universal flash storage) og benytter Samsungs V-NAND-teknologi, som innebærer å stable minnecellene oppå hverandre. Enhetene består av åtte 64-lags brikker på 512 gigabit hver, som altså gir en lagringsplass på 512 GB.

 
  Bilde: Samsung

Plass til rundt 90 full HD-filmer

For å illustrere hvilke praktiske konsekvenser dette har for mobilbrukere sier Samsung at plassen er nok til å lagre rundt 130 videoklipp på 10 minutter i 4K-oppløsning. 512 GB skulle også være nok til å lagre rundt 90 filmer i full HD-oppløsning på mobilen.

Når det gjelder ytelse sier produsenten at de nye eUFS-brikkene opererer med sekvensiell lese- og skrivehastigheter på henholdsvis 860 MB/s og 255 MB/s. Det skulle være nok til å overføre en full HD-film på 5 GB til en SSD på rundt seks sekunder, som Samsung sier er åtte ganger raskere enn et vanlig microSD-kort.

Produksjonen av brikkene har som sagt startet, men det nøyaktige tidspunktet for når de faktisk dukker opp i mobiltelefonene er uvisst. Man skal ikke se helt bort fra at de vil dukke opp i Samsungs neste flaggskip Galaxy S9.

Samsung har nå bekreftet brettbar mobil »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen