Med dette hovedkortet kan du få en lydløs maskin
(Bilde: Gigabyte / Shutterstock)

Med dette hovedkortet kan du få en lydløs maskin

Har en firekjernet Intel-prosessor om bord.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Er du av den oppfatning at små og passivt kjølte datamaskiner er det beste som finnes, vil du nok over de neste par årene få en del kjekt datamaskineri å fryde deg over. Ved siden av Intel NUC og Chromeboxer og annet smågodt vil det også dukke opp stadig kraftigere konvensjonelle løsninger, og i den kategorien må vi trekke fram det nye Mini-ITX-hovedkortet fra Gigabyte: GA-J1900N-D3V.

I motsetning til mange andre hovedkort kommer J1900N-D3V med en prosessor ferdig installert – en Intel Celeron J1900. Denne firekjerneren tilhører den relativt nye «Bay Trail-D»-familien og kan by på 2 MB cache, en klokkefrekvens på 2,0 GHz til 2,42 GHz og «Ivy Bridge» Intel HD Graphics.

At prosessoren har en TDP på kun 10 watt, betyr at Gigabyte har kunnet nøye seg med kun en god kjøleribbe for å holde prosessorens temperatur på et akseptabelt nivå.

Litt svak, men allsidig

Foto: Gigabyte
Foto: Gigabyte

Det er alltids godt å ha en brutalt sterk PC, men mange av oss bruker uansett mye av tiden foran skjermen til ting som ikke krever all verden – det er grenser for hvor mye maskinkraft du egentlig trenger for tekstbehandling eller betale regninger i nettbanken.

En PC bygd på et hovedkort av typen Gigabyte nå tryller frem, vil være godt for dette og mere til – både enkel kontormaskin, stue-PC og frekk nettverksboks er blant bruksområdene. Med to gigabit Ethernet-porter, fire USB 3.0-kontakter, Mini-PCIe for WiFi-kort, to plasser for DDR3L SO-DIMM, VGA, DVI og sågar to serielle porter for den som skulle trenge slikt, bør GA-J1900N-D3V kunne tilby noe for de fleste.

Vi kunne kanskje ønsket oss et par ekstra SATA-porter, men det finnes jo flere måter å legge til harddisker på. En annen ting som er verd å merke seg er at kortet har et utvidelsesspor av den «gamle» PCI-typen, og altså ikke PCI Express.

Så vidt vi vet er Gigabyte GA-J1900N-D3V ennå ikke å finne i de norske nettbutikkene, men bør ikke være så veldig langt unna. Prisen vil etter alt å dømme ligge på rundt 800 kroner.

Du finner mer informasjon om GA-J1900N-D3V på Gigabytes nettsider.

Deilig med lydløs PC:
Lett å la seg friste av Shuttle DS47 >>>

Kilde: Fanless Tech

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen