Ricoh WG-M2.
Ricoh WG-M2. (Bilde: Tachjang/Shutterstock.com, Ricoh)

Actionkameraet som skal tåle både kulde, vann og fall

Kan ta opp alt du gjør i 4K-oppløsning.

Det finnes allerede en del å velge i for de som ønsker ekstra skarpe bilder på naturvideoene sine, og nå har det kommet enda et alternativ. I en pressemelding har Japanske Ricoh nemlig kunngjort et nytt 4K-kamera som er godt utrustet i kampen mot elementene.

Kameraet heter WG-M2 og er ifølge produsenten bygget for intet mindre enn «ekstreme» forhold.

Vanntett og støtsikkert

WG-M2 tåler neddykking helt ned til 20 meter uten noe form for ekstra kamerahus, og er også støtsikkert ved fall fra opptil to meter. Det takler også temperaturer ned til 10 minusgrader, som gjør det egnet til vinterbruk.

Ricoh WG-M2.
Ricoh WG-M2. Foto: Ricoh

Ellers har kameraet altså støtte for 4K-oppløsning, riktignok kun med 30 bilder i sekundet. Om du nøyer deg med 1080p-oppløsning kan du kjøre video med 60 bilder per sekund, og for en bildefrekvens på 120 bilder i sekundet må du ned til 720p-oppløsning.

Stillbilder tas med en oppløsning på 8 megapiksler. WG-M2 kommer videre med syv effektmodier, som lar deg krydre videoene dine med visuelle effekter, og har også innebygde redigeringsfunksjoner du kan bruke til å foreta enkel videoredigering på selve kameraet.

Kommer i april

Kameraet er utstyrt med en 1,5-tommers fargeskjerm, og har også en start/stopp-mekanisme som vibrerer for å gi en fysisk tilbakemelding når opptakene starter eller stopper.

De ytre målene er på 57,4 mm x 34,11 mm x 77,8 mm, og vekten er på 136 gram. WG-M2 vil bli tilgjengelig i slutten av april i år, og den amerikanske prisen ligger på 300 dollar, cirka 2500 kroner. Norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent. Les mer hos Ricoh

Lurer du hvilket actionkamera du skal kjøpe? 
Slik finner du det rette actionkameraet »

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen