Med dette 360-graderskameraet til mobilen kan du lage heftige «Matrix-effekter»

Det nye 4K-mobilkameraet Insta360 One har mange triks på lager.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Insta360 har allerede gjort seg bemerket med både 360-graderskameraer til mobilen og ekte VR-kameraer, og nå har selskapet kunngjort enda et mobilrettet kamera med en del fiffige funksjoner. Den nye modellen heter Insta360 One.

Insta360 One er altså et 360-graderskamera som festes til mobilen og som i likhet med andre modeller benytter ett fiskeøyeobjektiv på hver side til å sy sammen 360-gradersbilder og video. Kameraet takler opptil 4K-oppløsning.

«Matrix-effekt»

En av de spesielle egenskapene til kameraet som produsenten bruker i markedsføringen er at det kan brukes til å lage såkalte «bullet time»-effekter, altså den effekten som er kjent fra blant andre Matrix-filmene, hvor subjektet beveger seg i sakte film mens kameraet roterer rundt.

Insta360 One.
Insta360 One. Foto: Insta360

Dette gjør kameraet ved hjelp en av egen modus som lar deg enten bruke en selfie-stang eller en medfølgende snor til å svinge kameraet rundt deg, hvor snoren eller stangen fjernes fra bildet med spesiallaget programvare. I tillegg benytter kameraet bildestabilisering langs seks akser mulighet til videopptak i 240 bilder per sekund, som altså gir deg skikkelig sakte film.

Kan følge subjektet

Av andre funksjoner har kameraet noe som heter FreeCapture, som innebærer at man kan «hente ut» vanlige bilder av 360-gradersvideoene og sette dem sammen til en vanlig, ferdig redigert video i 1080p-oppløsning på mobilen. Funksjonen ligner tilsynelatende litt på GoPros OverCapture-funksjon. 

Utover dette har Insta360 One også en funksjon som setter kameraet i stand til å følge et subjekt og holde det i sentrum av utsnittet. I tillegg har kameraet støtte for 360-graders sanntidsstrømming og timelapse, og du kan også styre fjernstyre kameraet med mobilen over Bluetooth. Stillbilder tas i 24 megapiksler.

Kameraet skal lanseres i USA den 5. september, og prisen vil ligge på 300 dollar. Norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent. Les mer på produktsiden, og øverst i artikkelen finner du en introduksjonsvideo.

Her er de siste iPhone 8-ryktene »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen