"Built to bend", ifølge produsenten. Det er allikevel et visst potensial for slitasje på bøyelige deler her.
Teknofil
"Built to bend", ifølge produsenten. Det er allikevel et visst potensial for slitasje på bøyelige deler her. (Bilde: Nomad)

Med denne glemmer du aldri ladekabelen igjen

"ChargeKey" får plass på nøkkelknppet ditt.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det er et kjent problem at mobiler går tom for strøm. Nettopp derfor har firmaet Nomad utviklet den smarte løsningen "ChargeKey", en USB-kabel det kan være praktisk å ha med seg når du er på farten.

På nøkkelknippet

ChargeKey er kort sagt en avlang bit gummi og plastikk med en USB-utgang i den ene enden, og enten en micro-USB-utgang eller en Lightning-adapter i den andre. Ja, det er bare en ladekabel, men den er så liten at du alltid kan ha den med deg.

Siden de aller fleste har en USB-utgang ledig et eller annet sted, enten via en vegglader eller en datamaskin, er ideen at ChargeKey alltid vil la deg lade mobilen uansett hvor du er.

Ifølge Nomad skal ChargeKey være bygget for å både kunne bøyes, tåle å henge sammen med tunge ting i lengre tidsrom og skal samtidig gi deg "...mer tid og større ro i sjelen...".

Selv om de fleste nok vil oppleve det siste svært individuelt, er iallefall ambisjonene og bruksområdet klart: Denne dingsen er for deg som stadig er på farten, bruker mobilen mye og som stadig går tom for strøm. Og som har et nøkkelknippe, da.

Her er ChargeKey på et nøkkelknippe både forfra og fra siden.
Her er ChargeKey på et nøkkelknippe både forfra og fra siden.Foto: Nomad

Lav pris, men utsatt for slitasje

ChargeKey koster 25 dollar, eller omtrent 150 kroner. Vi synes ikke det er en altfor stiv pris, men er likevel ikke helt overbevist. Har du forsøkt å oppbevare noe i samme lomme som et nøkkelknippe over lengre tid, vet du at det ubønnhørlig vil bli utsatt for store mengder slitasje. Kombinert med hyppig bøying og tøying av den lille gummifliken kan nok dette gi ChargeKey en ikke så alt for imponerende levetid.

ChargeCard, her med Lightning-utgang til iPhone 5/5S/5C.
ChargeCard, her med Lightning-utgang til iPhone 5/5S/5C.Foto: Nomad

Nomad har derimot et annet ess i ermet også, en dings de kaller for ChargeCard. Dette "kortet" fungerer på nøyaktig samme måte som ChargeKey, men det er formet som et kredittkort. Dermed passer det i en lommebok, et betydelig tryggere sted for sarte, små teknoduppedingser.

Det finnes mange måter å lade mobilen på. 
Med denne kan du lade iPhonen din trådløst! »

(Kilde: Thenextweb)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen