Xiaomi Mi Notebook Pro.
Xiaomi Mi Notebook Pro. (Bilde: Xiaomi)

Xiaomis nye bærbare ser ut som en MacBook Pro, men koster halvparten

Men én ting er ikke like bra.

Xiaomi første bærbare PC ble lansert i fjor og het Mi Notebook Air, en maskin som tydelig utfordret Apples MacBook Air. Nå har Xiaomi sluppet en ny bærbar PC som også sikter seg inn mot Apples bærbare, nemlig Mi Notebook Pro. Det melder The Verge.

Som navnet antyder er den nye maskinen Xiaomis svar på Apples MacBook Pro, men ikke uventet dreier det seg om en vesentlig rimeligere maskin.

Fra utsiden ser Xiaomi Mi Notebook Pro, med sin 15,6-tommer store skjerm, veldig ut som en av Apples Macbook Pro-modeller. Skjermen har imidlertid bare Full HD-oppløsning (1920 x 1080), noe som ser ut til å være det største aberet på spesifikasjonslisten til maskinen.  

Maskinen har en tykkelse på 15,9 millimeter, og har dermed nesten nøyaktig samme livvidde som 15-tommersversjonen av MacBook Pro. Vekten er på 1,95 kilogram.

Glasspekeplate og fingeravtrykkleser

Xiaomi Mi Notebook Pro.
Xiaomi Mi Notebook Pro. Foto: Xiaomi

PC-en kommer med enten Intel Core i5- eller i7-prosessor av åttende generasjon og kan laveres med opptil 16 GB minne og en SSD på 256 GB som kan utvides via M.2 SATA. Grafikken håndteres av et skjermkort av typen GeForce MX150.

Av andre egenskaper har maskinen en veldimensjonert pekeplate i glass med innebygget fingeravtrykkleser, og av tilkoblingsmuligheter finner vi to USB C-porter, to USB 3.0-porter og fullstørrelses HDMI-port. Dolby Atmos-støtte er også på plass.

Når det gjelder batteritid sier Xiaomi at Mi Notebook Pro skal holde til seks timer med strømming, ni timer med lokal videoavspilling og 8,5 timer med nettsurfing. Hurtiglading sørger for 50 prosent oppladning på en halvtimes tid.

Prismessig ligger maskinen på 5599, 6399 og 6999 yuan for versjonene med henholdsvis i5-prosessor og 8 GB minne, i7-prosessor og 8 GB minne og i7-prosessor og 16 GB minne. Dette tilsvarer cirka 6700, 7600 og 8300 kroner. Norsk pris og lansering er ikke kjent, og med tanke på at den forrige Xiaomi-bærbare ennå ikke har fått offisiell, norsk lansering er det uvisst når vi kan se den i butikkhyllene her.

Xiaomi har nå også lansert sin nye kjempemobil: Slik er Mi Mix 2 »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen