DJIs nye drone-datamaskin Manifold.
DJIs nye drone-datamaskin Manifold. (Bilde: Indypendenz/Shutterstock.com)

Med denne skal DJI gjøre dronene til «tenkende» roboter

Droneprodusenten har laget avansert «hjerne» for droner med Nvidias Tegra K1-brikke.

Droneteknologien blir stadig bedre, takket være nye initiativer fra for eksempel Qualcomm, som ønsker å forbedre teknologien med egne prosessorer. Nå har en av de mest sentrale aktørene i dronebransjen selv kommet på banen med en ny løsning som skal føre til langt mer intelligente droner.

I en fersk pressemelding har DJI nemlig dratt sløret av et nytt produkt kalt «Manifold», som er en slags «superdatamaskin» for kameradroner.

Basert på Tegra K1

Manifold er en Linux-basert datamaskin som skal fungere som en maskinvareplattform for utviklere av droneteknologi. Hjernen i den nye maskinen er intet mindre enn Nvidias kraftige mobilprosessor Tegra K1.

Maskinen byr på Nvidias kraftige mobilprosessor Tegra K1.
Maskinen byr på Nvidias kraftige mobilprosessor Tegra K1. Foto: Nvidia

Dermed skulle det altså være duket for et ganske kraftig løft når det gjelder ferdighetene til fremtidens kameradroner. På produktsiden til Manifold tar DJI i bruk store ord og bedyrer at maskinen vil sette utviklere i stand til å forvandle droner til «genuint intelligente, flygende roboter».

Selskapet ser for seg at den nye plattformen kan gi droner som takler svært kompliserte dataoppgaver, og blant annet vil kunne prosessere bilder og video i høy oppløsning i sanntid.

Kan gi mer autonome droner

DJI viser til Tegra K1-brikkens bruksområder innen kunstig intelligens, som altså innebærer at dronene som bygges rundt Manifold-plattformen kan føre til droner som kan oppfatte og tolke omgivelser, identifisere objekter og respondere deretter. Langt mer autonome droner ser altså ut til å bli en nærliggende anvendelse.

Selve maskinen måler kun 11 cm x 11 cm x 2,6 cm, og vekten ligger på 200 gram. Den er laget for enkel montering på DJIs egen utviklerdroner Matrice 100, og kommer med flere tilkobilngsmuligheter, inkludert USB, Ethernet, mini-PCIe, HDMI, UART, SPI og I2C, som skal gjøre det enkelt å koble til sensorer og annet utstyr.

Mer informasjon om Manifold finner du hos DJI.

Ikke alle liker droner: Denne fyren skjøt ned en drone med hagle - og slapp straff »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen