Sensoren Walabot kan se gjennom vegger.
Sensoren Walabot kan se gjennom vegger. (Bilde: Walabot/YouTube)

De lagde en sensor som lar deg se ledninger og andre ting inne i vegger

«Walabot» er et stykke mobiltilbehør utenom det vanlige.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det finnes en del tilbehør som gir mobilene ekstraordinære egenskaper, som for eksempel det varmesøkende kameraet Flir One. Nå melder nettstedet Gizmodo om et nytt stykke maskinvare som setter mobilen din i stand til å se «gjennom» vegger.

Sensoren heter Walabot og er en enhet som kobles til mobilen via USB-porten og som kan festes til mobiltelefonens bakside ved hjelp av magneter.

Radiosignaler

Walabot fungerer ganske enkelt ved å sende ut radiosignaler og fange opp de reflekterte signalene med spesielle antenner. Ved hjelp av spesialisert programvare er disse signalene i stand til å visualisere elementer som er usynlige for det blotte øyet.

Slik ser selve sensoren ut i sin nåværende form.
Slik ser selve sensoren ut i sin nåværende form. Foto: Walabot

Sensoren skal være i stand til å trenge 10 centimeter inn i veggene, og kan brukes til å for eksempel finne rør eller ledninger. Etter demonstrasjonsvideoen å dømme lager sensoren ganske presise, realistiske visualiseringer.

«Gjør-det-selv-produkt»

Walabot tilbys i utgangspunktet som et «gjør det selv»-produkt hvor utviklere inviteres til å programmere sensoren på sin egen måte og lage sine egne applikasjoner. Produsenten har imidlertid laget noen egne apper som følger med utviklerversjonen.

Gjør-det-selv-pakken er lagt ut for bestilling i to utgaver til henholdsvis 199 dollar og 599 dollar, cirka 1600 og 4900 kroner. Sistnevnte er mer velutstyrt. Produktet ser foreløpig kun ut til å være tilgjengelig i USA, og det er uvisst om den også blir tilgjengelig andre steder. Mer informasjon finner du på hjemmesiden, og se demonstrasjonsvideoen under.

Intel har nylig også laget en egen sensor: Den kan bygges inn i VR-briller og blant annet spore håndbevegelser »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen