Nye Ultimaker 3.
Nye Ultimaker 3. (Bilde: Ultimaker)

Med denne «rimelige» 3D-skriveren kan du skrive ut ekstra kompliserte objekter

Ultimaker 3 har to skriverhoder og skriver ut støttestrukturer.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

3D-skriverne fra Ultimaker er ganske populære saker, og for bare dager siden kom det frem at selskapet er blant folkets favoritter blant 3D-skriverprodusentene. Nå har de kunngjort sin nyeste modell, nemlig Ultimaker 3.

Det spesielle med Ultimaker 3 er at den har doble skriverhoder (ekstrudere), hvorav det andre hodet kan skrive ut støttestrukturer med filamenter som er oppløselige i vann.

Kompliserte objekter

Ved å benytte seg av disse vannoppløselige filamentene kan man lage mer intrikate objekter med kompliserte, mekaniske deler som kan beveges uavhengig av hverandre. Objektet legges simpelthen i vann når det er ferdig skrevet, og deretter forsvinner støttestrukturene av seg selv.

Slike objekter kan man blant annet lage ved hjelp av det doble skriverhodet og støttestrukturer.
Slike objekter kan man blant annet lage ved hjelp av det doble skriverhodet og støttestrukturer. Foto: Ultimaker

Ultimaker har lagt ut en YouTube-video hvor de demonstrerer løsningen ved å skrive ut et intrikat gyroskop med flere bevegelige deler.

De vannløselige filamentene er for ordens skyld ikke kompatible med ABS-plast, så om man skal benytte denne løsningen må man bruke enten PLA-plast eller nylon.

27 000 kroner

Om du ikke har planer om å skrive ut spesielt kompliserte objekter kan du alltids bruke det doble skriverhodet til å skrive ut for eksempel to forskjellige farger. Av øvrige tekniske spesifikasjoner opererer Ultimaker 3 med en oppløsning på 20-200 mikrometer, og maks byggestørrelse er på 215 mm x 215 mm x 200 mm.

Skriveren er lagt ut med en pris på 29 950 kroner på hjemmesiden, uten moms. Dette er riktignok ikke spesielt billig sammenlignet med forgjengeren Ultimaker 2, men så har den også høyere fleksibilitet.

Ifølge Prisguide.no, vår kommersielle partner, ligger prisen i norske nettbutikker på rundt 37 000 kroner.

 Mer informasjon kan du finne på produktsiden, og se også video under.

Du trenger ikke kjøpe egen 3D-skriver for å ha glede av teknologien: I Norge finnes det 500 mikrofabrikker som gjør jobben for deg »

Prisguide.no er en kommersiell partner til Teknisk Ukeblad Media. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon. Du kan lese mer om Prisguide her »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen