Interceptor MP200 (øverst) kan fange mindre droner i et nett.
Teknofil
Interceptor MP200 (øverst) kan fange mindre droner i et nett. (Bilde: Skjermbilde fra YouTube/Groupe Assmann/Malou-tech/Teknofil.no/montasje)

Med denne kan politiet stoppe droner på avveie

Interceptor MP200 er en drone som fanger andre droner med et nett.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

For få år siden var droner nærmest en fremtidsfantasi. I dag kan man få pakker levert på døra med en drone, og du kan ganske enkelt bli dronepilot selv også. Lovgivningen rundt dronebruk har imidlertid ikke holdt helt tritt med den økte bruken, og det har vist seg å være vanskelig å slå ned på ulovlig dronebruk.

Nå ser det ut til at dette snart vil bli historie, ifølge Scientificamerican.com. Det franske selskapet Malou-tech har nemlig utviklet verdens første anti-drone-drone: Interceptor MP200.

Fanger mindre droner med nett

Fanget!
Fanget! Foto: Skjermbilde fra YouTube/Groupe Assmann/Malou-tech

Dronen i og for seg ikke så fryktelig innovativ. Den består av et mer eller mindre vanlig hexacopter (6 rotorer) med et tungt nett hengende fra bunnen. Tanken er at dronen skal fly inn mot andre, mindre droner, og fange dem i nettet. Den fangede dronen kan så bringes ned til bakken og uskadeliggjøres.

Interceptor MP200 ble først demonstrert i La Queue-en-Brie i Frankrike i februar, og er utviklet med tanke på bruk hos lovens lange arm. Hvordan det fungerer kan du se under:

Siden oktober 2014 har det blitt registrert et 60-talls uregulerte drone-aktiviteter rundt Paris og franske atomkraftverk, samt også mange uautoriserte droner over nasjonalmonumenter. For å foreta slike flyvninger må man nemlig ifølge en fransk lov fra 2012 søke om autorisasjon. En lignende lov finnes også i Norge, så om Interceptor MP200 skulle bli en suksess, kan det jo hende vi får se den her til lands også. 

Det kan være god grunn til å stanse uvelkomne droner:
Radioaktiv drone landet på statsministerens tak »

(Kilde: Scientificamerican)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen