Skal det være en hendig liten gasslader?
Skal det være en hendig liten gasslader? (Bilde: eZelleron Inc)

Med denne kan du lade en iPhone 11 ganger!

Tysk oppstartselskap har nådd finansieringsmål, nå settes det spennende konseptet «Kraftwerk» ut i produksjon.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Nødladere og reservestrømløsninger til mobiltelefoner og annet småelektrisk finnes det mange eksempler på, men ganske få som drives av gass. Nå kommer det tyske oppstartsselskapet eZelleron med et spennende konsept: Gassladeren «Kraftwerk»; en brennselcelle-lader som kan drives av vanlig lightergass. 

Gassladeren veier i underkant av 200 gram, og ser ut som en litt rund, bærbar harddisk, eller en litt sammenklemt brusboks. Litt klumpete å skulle ha i lommen, men det bør la seg gjøre. Til gjengjeld lover selskapet at den skal kunne lade en iPhone hele 11 ganger!  Det er selvsagt ikke bare iPhone som skal kunne lades med «Kraftwerk», men det er den eZelleron bruker som eksempel når de skal illustrere kapasiteten til den innovative laderen. Siden «Kraftwerk» ikke er batteribasert i seg selv oppgir ikke eZelleron laderens kapasitet i mAh slik som det er vanlig med nødladere, men sier at laderen kan generere 56 Wattimer fra 40 gram gass.

Kan fylles på praktisk talt over alt

08b261b0ecd5ceae46a4d07f515da7fe_large.
Foto: eZelleron Inc

Det beste med konseptet er at «Kraftwerk» kan drives av helt vanlig lightergass, så dersom «Kraftwerk» går tom for kraft, kan du få tak i gassen til å fylle den opp igjen på omtrent hvilken som helst kiosk og dagligvarehandel. Og for de som er skeptiske til å gå rundt med et gasskraftverk i miniatyr:  «Kraftwerk» er en brennsellcelle-lader som baserer seg på å generere elektrisk strøm ut fra den kjemiske energien i gassen som tilføres, det er altså ikke noen forbrenningsprosess med åpne flammer involvert.

Kickstarter-prosjektet har i skrivende øyeblikk fått inn 965 742 dollar, og med det gått langt forbi målet på 500 000, og det med 29 dager igjen av kampanjen. For mer informasjon kan du sjekke ut selskapets Kickstarter her.

Har du mobilproblemer utover det en nødlader kan fikse? Sjekk vår oversikt over verksteder som fikser mobilen på timen»

(Kilde: Kickstarter)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen