Slik ser Smart Boy-tillegget ut.
Slik ser Smart Boy-tillegget ut. (Bilde: Hyperkin)

Med denne kan du kjøre Game Boy-kassetter på Android-telefonen din

Drømmen for den nostalgisk anlagte mobileier?

Med ujevne mellomrom dukker det opp konsepter som er rettet mot de som ikke nødvendigvis er opptatt av den nyeste høyteknologien, men mer mot de som har levd en stund og bærer på et nostalgisk gen. Nå har det kommet et nytt produkt for fans av Nintendos gamle håndholdte.

Som blant andre Slashgear melder har et selskap ved navn Hyperkin nemlig lansert en dings de kaller Smart Boy, som rett og slett lar deg bruke mobilen din som en vaskeekte Game Boy-maskin.

Bruker fysiske kassetter

Her er det altså ikke snakk om noe emulator-løsning, men et produkt som lar deg kjøre originale, fysiske Game Boy-kassetter på mobilen. For å bruke den skyver du simpelthen mobilen inn i Smart Boyen, og både styrekorset og knappene fra den opprinnelige Game Boy-maskinen er på plass i fronten.

Smart Boy.
Smart Boy. Foto: Colourbox, Hyperkin

Smart Boy er kompatibel med både vanlige Game Boy- og Game Boy Color-kassetter, og fungerer for ordens skyld kun med Android-telefoner, nærmere bestemt i størrelsessegmentet 5-6 tommer.

Koster 500 kroner 

Produktet er basert på åpen kildekode, og versjonen som nå er tilgjengelig for bestilling er primært ment for utviklere som Hyperkin håper kan bidra til å forbedre produktet før lanseringen av forbrukerutgaven.

I den forbindelse lover produsenten faktisk royalty-prosenter av solgte enheter til de som kommer med nyttige bidrag. Du kan uansett bestille Smart Boy fra hjemmesiden nå, og produsenten sender til Norge. Prisen ligger på 60 dollar, cirka 500 kroner.

Du kan også bruke en Raspberry Pi til å spille Game Boy-spill: Hjemmebygger lagde en Game Boy fra bunnen av med Raspberry Pi Zero »

(Via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen