Du scorer neppe mange mote-poeng med det nye produktet, men det gjør i det minste klokken din «smart».
Du scorer neppe mange mote-poeng med det nye produktet, men det gjør i det minste klokken din «smart». (Bilde: Victorinox/YouTube)

Gjør den «dumme» klokken din smart

Kjent, sveitsisk klokkeprodusent har slått seg sammen med Acer om nytt produkt.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I et forsøk på å profittere på smartklokketrenden uten å faktisk produsere smartklokker, har noen produsenter kommet opp med konsepter som gir konvensjonelle klokker smartklokke-funksjonalitet. Nettstedet TechCrunch  har nå fanget opp et enda et slikt produkt.

På den nylig avholdte MWC-messen avduket nemlig det sveitsiske selskapet Victorinox, mest kjent for «Swiss Army Knife», en ny innretning kalt «Cybertool». Den festes på den vanlige klokken og gir den flere «smarte» egenskaper. 

Varslinger og nødfunksjon

Produktet er utviklet i samarbeid med den kjente PC-produsenten Acer og er en slags ring man plasserer på klokkehuset, som blant annet byr på varslinger om innkommende meldinger og samtaler, aktivitetsmåling og visning av flere ulike tidssoner.

Foto: Victorinox

I tillegg byr produktet på et par litt mer uvanlige funksjoner. Ved å trykke på en egen «hjelp»-knapp kan man sende ut en melding om GPS-posisjonen din til tre forhåndsdefinerte kontakter i nødstilfeller.

Den har har også en «finn min telefon»-funksjon som lar deg aktivere ringetonen til mobilen din dersom du har glemt hvor du har lagt den fra deg. Produktet har også en innebygget LED-lys som gjør urskiven lettere å se i mørket.

Koster rundt 2000 kroner

Cybertool er kompatibel både med Android og iOS, og kommer med en egen app for å pare den med mobilen. Prisen skal ligge på 225 dollar når den legges ut for salg, som tilsvarer cirka 2000 kroner. Den er i utgangspunktet kun kompatibel med Victorinox' egne klokker.

For de designbevisste kan det være verdt å merke seg at innretningen ikke akkurat gjør klokken din direkte estetisk tiltalende, men om du likevel skulle være interessert er det bare å følge med hos Victorinox for en eventuell slippdato.

Her er et lignende og mer diskré produkt: «Chronos» suger seg til undersiden av klokken »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen