Med denne har du prosjektet alltid i lommen

Med denne har du prosjektet alltid i lommen

Ny Projectplace-app gjør det enklere å samarbeide uansett hvor du befinner deg.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Vi skrev i fjor om det svenske selskapet Projectplace, som lanserte mobil- og nettbrett-apper for prosjektsamarbeid, etter å ha vært store på web-baserte samarbeidsløsninger i mange år. Nå i februar kom selskapet med en helt ny versjon av Projectplace-appen for iPhone, som gir brukerne langt mer avanserte muligheter på mobil i forhold til tidligere. 

– Vi fikk mange henvendelser fra kundene om at de vil ha all funksjonalitet også på små skjermer, forteller daglig leder Tobias Andersson i Projectplace. 

Action Boards i Projectplace er basert på Kanban, en arbeidsmetode som ble innført av Toyota for å effektivisere bilproduksjonen.
Action Boards i Projectplace er basert på Kanban, en arbeidsmetode som ble innført av Toyota for å effektivisere bilproduksjonen.

Post-it-lapper 

Mens du i forrige versjon av iPhone-appen hadde veldig mange begrensninger, og appen i hovedsak var et verktøy for å se på prosjektene, lar den nye versjonen deg gjøre mye mer av selve prosjektarbeidet direkte på mobilen – i stedet for at du er nødt til å finne en PC for å få gjort dette.

En sentral funksjon i både mobil- og nettbrettappene til Projectplace er Action Boards, basert på såkalt Kanban-metodikk, som i sin tid ble innført i Toyotas bilproduksjon. Et Action Board ligner en korktavle med postit-lapper som beskriver de ulike oppgavene i et prosjekt, plassert under overskrifter som "Planlagt", "I arbeid" eller "Ferdig". De som jobber på det aktuelle prosjektet kan ta tak i en lapp (oppgave) og flytte den til "I arbeid" for å delegere oppgaven til seg selv. Rekkefølgen på lappene kan endres for å indikere hvilken rekkefølge oppgavene bør prioriteres gjort.

Les også: Sju av ti bedrifter lar ansatte jobbe hvor som helst

I den nye versjonen av iPhone-appen kan du nå se alle de sist brukte aktivitetstavlene fra startsiden i appen, og du kan legge til dokumenter som vedlegg til enkeltaktiviteter på aktivitetstavlen. Dette kan for eksempel være Word- eller Excel-dokumenter, PDF-er eller andre typer dokumenter som  er relevante for prosjektet du jobber med.

Samtidig kan du også føre samtaler under hvert prosjekt, for eksempel kommentere aktiviteter i prosjektet. Liker-knapper lar prosjektdeltakerne gi ros til hverandre, litt som Liker-knappene på Facebook. Det er også blitt enklere å tagge personer og samtaler. 

Appen har ellers integrasjon med ringefunksjonene på telefonen, slik at du kan ringe, sende SMS-er eller koble opp en Facetime-samtale direkte fra kontaktkortet til en person eller fra en samtale eller kommentar i appen. 

Tobias Andersson, daglig leder i Projectplace.
Tobias Andersson, daglig leder i Projectplace.

Vil jobbe på alle skjermstørrelser  

Andersson forteller at brukerne nå ønsker å jobbe på skjermer i mange ulike størrelser. På kontoret ser han at stadig flere får store berøringsskjermer, som egner seg godt til denne typen Kanban-tavler – siden de som jobber på et prosjekt kan stå rundt skjermen og diskutere, og flytte rundt på og delegere arbeidsoppgaver. Så kan man fortsette på egen hånd via PC-en, nettbrettet eller mobiltelefonen senere, avhengig av hvor man befinner seg.

– På store prosjekter trenger man også Gant-diagrammer, som man også har i Projectplace, men når man kommer ned på deler av et stort prosjekt fungerer denne typen "action boards" veldig bra, sier Andersson. 

Gant-diagrammer er imidlertid noe man kun har i web-tjenesten, men ikke i appen – siden større planlegging over lengre tid typisk er noe man gjør fra en PC. 

Mindre nettskyskepsis

Alt man gjør i Projectplace lagres på Projectplace' servere i Sverige, og Andersson forteller at denne typen nettskytjenester (cloudtjenester) var noe mange var skeptiske til før, men at de nå ser en helt annen aksept for dette. 

– Nå er cloud ikke en issue på den samme måten. Vi er ISO-sertifiserte, har drevet i 15 år, har kryptert informasjon og våre servere finnes på to ulike steder i Sverige. Det er klart at våre kunder må være sikre på at vi er "up and running", forsikrer Andersson.  

Selskapet har i løpet av det siste året doblet antallet utviklere, og lanserer nå nye programvareoppdateringer hver måned. 

Les også: 

En app som dette gjør det mulig å jobbe fra hvor som helst, når som helst. Nå vil Finansforbundet undersøke konsekvensene av at mobilen visker ut skillet mellom jobb og privatliv

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen