Med denne GoPro-riggen kan du filme deg selv fra nye vinkler
(Bilde: Kickstarter)

Med denne GoPro-riggen kan du filme deg selv fra nye vinkler

Hjelm-stativ gir deg spennde perspektiv med frie hender.

De populære actionkameraene fra GoPro har allerede et utall bruksområder, og den jevne strømmen av nytt ekstrautstyr til kameraene gjør at du kan bruke dem på stadig mer kreative måter.

På finansieringsnettstedet Kickstarter har det nå dukket opp en serie nytt tilleggsprodukter til GoPro-kameraene som kanskje særlig er av interesse for dem som ønsker å fange spennende videoer på to hjul eller under andre fartsfylte aktiviteter hvor hjelm er påkrevd eller anbefalt.

360-graders stativ

Den nye serien har fått navnet «Rhino» og består av flere ulike produkter, men det mest interessante i serien er nok det som heter «Rhino 360 Swivel Mount».

Dette er som navnet antyder en svingkrok (swivel) som kan monteres på toppen av en hjelm, og som du deretter kan montere kamera-armer på slik at du kan ta spennende andre- eller tredjepersonsbilder mens du utfører aktiviteten, hva det enn måtte være.

Armene vil dermed svinge rundt 360 grader, og for å sikre en viss stabilitet og flyt i kamerabevegelsene. Svingkroken er ment å fungere sammen med utviklerens egne «Rhino Pole EXT»-armer, som er laget av karbonfiber og kan strekkes ut fra 45 centimeter til 81 centimeter.

Modulært og holdbart

Det finnes riktignok tilsvarende produkter på markedet allerede, men Rhino skryter av at deres produkter skal være både mer holdbare, lettere og mer modulære enn andre, lignende varianter.

Utvikleren har også laget et neodym-magnetfeste til 360 Swivel Mount-systemet som gjør det enklere å feste det til hjelmen. Basen til magneten limes simpelthen til hjelmen, og deretter er det bare å sette inn svingkroken.

Serien har blitt ganske så populær på Kickstarter. Målet ligger på 5000 dollar, men i skrivende stund er innsamlingssummen kommet opp i hele 23 000 dollar med 11 dager igjen. Se Kickstarter-siden for mer informasjon, og se også video under.

Her er et annet spesielt kamerastativ: Dette lar deg ta bilder fra luften uten drone »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen