Med denne appen skal Google mate deg med kultur
(Bilde: Skjermdump/YouTube)

Med denne appen skal Google mate deg med kultur

Søkegiganten lanserer ny app og tjeneste for deg med «sofistikerte» interesser.

Dersom du er interessert i kunst og kultur bringer Google nå en nyhet som kanskje kan være av interesse. På bloggen sin kunngjør nemlig selskapet en ny tjeneste som skal komme de kulturinteresserte i møte for alvor.

Det nye fremstøtet heter Arts & Culture og er stablet på beina av Google Cultural Institute. Tjenesten tar form både som en nettside og en mobilapplikasjon som skal gi brukere mulighet til å enkelt studere kunst og kultur fra hele verden.

Masse innhold

Tjenesten byr på alt fra kunstverk og artefakter til kulturelt viktige bygninger og sentrale historiske begivenheter i verdenshistorien, og presenterer det hele på en oversiktlig måte. 

Den nye tjenesten skal by på opplevelser hentet fra over 1000 muséer i over 70 land, som er delt inn i en rekke søkbare kategorier, slik at man for eksempel enkelt kan finne frem til verkene til en spesifikk kunstner eller finne bilder fra en spesifikk historisk hendelse.

Foto: Skjermdump/YouTube

360-graders omvisninger

Man kan også søke etter objektkategorier, for eksempel «sko», og til og med farger. Om du bruker mobilapplikasjonen, som for øvrig både er tilgjengelig til iOS og Android, kan du tillegg benytte Google Cardboard eller tilsvarende for å oppleve 360-graders, virtuelle «omvisninger».

Omvisningene inkluderer alt fra muséer til gatekunst og viktige historiske steder. Mer informasjon kan du finne på Google-bloggen og hos Google Cultural Institute, og under kan du se en introduksjonsvideo til det nye Arts & Culture-fremstøtet. 

Nå trenger du ikke lenger mobil eller nettbrett for å kjøre Android-apper: Flere Chromebook-modeller har nå fått Android-støtte »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen