Med denne appen kan du enkelt lage tredimensjonale bilder
(Bilde: Dacuda)

Med denne appen kan du enkelt lage tredimensjonale bilder

Lar deg snurre rundt på objektene og se dem fra alle vinkler.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det finnes mange ulike applikasjoner på markedet som mobilfotografer kan ta i bruk for å gi fotograferingen en anelse mer krydder, hvorav den seneste vi skrev om gjør det mulig å velge fokus og eksponering etter at bildene er tatt.

Nå melder nettstedet TechCrunch om en ny applikasjon med en ganske fiffig og kreativ funksjon som lar deg å studere objektene i bildene dine på en ny måte.

3D-fotografering

Applikasjonen heter «3DAround» og er utviklet av et selskap som heter Dacuda. Som navnet antyder dreier det seg denne gangen om en form for tredimensjonal fotografering.

3DAround fungerer i korte trekk ved at fotografen beveger mobilen eller nettbrettet rundt et objekt for å fange det opp fra flere ulike vinkler. Appen syr deretter de ulike bildene sammen til ett, tredimensjonalt bilde som fotografen fritt kan dreie og rotere på.

Dette oppnår programvaren ved å hente ut den relevante, visuelle informasjonen knyttet til dybden og strukturen i bildet. Å få til dette har visstnok ikke vært en spesielt enkel oppgave, og bak programmet står en erfaren gruppe på 25 personer fra det prestisjetunge teknologiuniversitet ETH Zürich i Sveits.

Inspirert av matbloggere

Inspirasjonen til appen skal visstnok ha vært matblogger på Internett, hvor bloggerne ofte tar haugevis av bilder fordi man ikke klarer å finne den beste vinkelen. Med 3DAround trenger man altså ikke å velge kun én vinkel.

I tillegg til å spinne rundt på tredimensjonale bildet via berøringsskjermen kan man også bruke gyrofunksjonen ved å vippe på selve mobilen for å se objektet på bildet fra ulike vinkler. Appen skal lanseres gratis til iOS neste måned. Se video under for en kjapp demonstrasjon.

Det finnes også mange apper for videofilming: Denne Instagram-appen lar deg enkelt ta fjellstabile videoer »

Norges beste mobilabonnement

Mai 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen