Med denne appen kan du enkelt lage tredimensjonale bilder
(Bilde: Dacuda)

Med denne appen kan du enkelt lage tredimensjonale bilder

Lar deg snurre rundt på objektene og se dem fra alle vinkler.

Det finnes mange ulike applikasjoner på markedet som mobilfotografer kan ta i bruk for å gi fotograferingen en anelse mer krydder, hvorav den seneste vi skrev om gjør det mulig å velge fokus og eksponering etter at bildene er tatt.

Nå melder nettstedet TechCrunch om en ny applikasjon med en ganske fiffig og kreativ funksjon som lar deg å studere objektene i bildene dine på en ny måte.

3D-fotografering

Applikasjonen heter «3DAround» og er utviklet av et selskap som heter Dacuda. Som navnet antyder dreier det seg denne gangen om en form for tredimensjonal fotografering.

3DAround fungerer i korte trekk ved at fotografen beveger mobilen eller nettbrettet rundt et objekt for å fange det opp fra flere ulike vinkler. Appen syr deretter de ulike bildene sammen til ett, tredimensjonalt bilde som fotografen fritt kan dreie og rotere på.

Dette oppnår programvaren ved å hente ut den relevante, visuelle informasjonen knyttet til dybden og strukturen i bildet. Å få til dette har visstnok ikke vært en spesielt enkel oppgave, og bak programmet står en erfaren gruppe på 25 personer fra det prestisjetunge teknologiuniversitet ETH Zürich i Sveits.

Inspirert av matbloggere

Inspirasjonen til appen skal visstnok ha vært matblogger på Internett, hvor bloggerne ofte tar haugevis av bilder fordi man ikke klarer å finne den beste vinkelen. Med 3DAround trenger man altså ikke å velge kun én vinkel.

I tillegg til å spinne rundt på tredimensjonale bildet via berøringsskjermen kan man også bruke gyrofunksjonen ved å vippe på selve mobilen for å se objektet på bildet fra ulike vinkler. Appen skal lanseres gratis til iOS neste måned. Se video under for en kjapp demonstrasjon.

Det finnes også mange apper for videofilming: Denne Instagram-appen lar deg enkelt ta fjellstabile videoer »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen