Test

mCubed T-Balancer SL4

Hovedkortprodusenter flest har gjort et halvhjertet forsøk på å innføre funksjoner for å kontrollere viftene tilkoblet datamaskinen. Når et firma som mCubed setter som eneste mål å lage en datastyrt og programerbar viftestyring, er det få som kan måle seg med deres løsning: T-Balancer.

T-Balancer, også kjent under forkortingen TBAN, er noe helt annet enn en simpel viftekontroller. I tillegg til å overvåke viftenes turtall, samt temperaturer via medfølgende temperaturmålere, er det en veldig avansert sak det er snakk om. Slik blir det når en programmerbar datamaskin tar seg av styringen av viftene.

mCubed viftestyring leveres i to versjoner; et internt kretskort som monteres i et ekspansjonsspor, og en ekstern enhet der samme kretskortet er omgitt av plexi på to sider. Produktnavnene er henholdsvis SL4 og XL.

Førstnevnte benytter seg ikke av PCI/PCI-E, men en enkel USB-tilkobling. Ettersom begge versjonene benytter seg av samme kretskortet, bruker også den eksterne samme tilkobling. En USB-kabel kan ikke levere nok strøm til alle viftene, slik at en vanlig intern strømkabel må legges ut til den eksterne enheten. Når viftene i tillegg, som oftest, sitter på innsiden av en datamaskin, kan man lure på hva som er vitsen med den eksterne versjonen.

 

Takk til Microplex som sendte T-balancer til test.

 

mCubed T-Balancer XL

mCubed T-Balancer SL4

mCubed T-Balancer XL   Les mer »

mCubed T-Balancer SL4   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen