McAfee betaler for XP-skader

Sikkerhetsselskapet McAfee sier at de skal betale for eventuelle skadelidende kunder som ble ofre for skadelig oppdatering, det vil dersom den aktuelle oppdateringen har medført ekstra driftskostnader i form av reparasjon.

Problemet var at antivirusprogrammet feilaktig stemplet en svchost.exe-fil som et virus, noe som førte til krasj av Windows XP. Blant kunder som ble berørt var amerikansk politi og Intel.

På nettstedet mcafee.com får berørte brukere veiledning rundt eventuelle problemer de har med sine datamaskiner, det vil si brukere som har Windows XP installert, og som er berørt av den aktuelle oppdateringen fra McAfee. Her finnes blant annet et telefonnummer som berørte brukere skal kunne ringe en tekniker fra selskapet som kan hjelpe brukeren, noe som også gjelder Norge.

Dersom ikke dette hjelper tilbyr McAfee programvare som enten kan lastes ned eller Mcafee sier de skal sende en CD til brukeren, en CD som skal inneholde programvare som forhåpentligvis skal få datamaskinen på bena igjen.

Hvis de berørte brukerne allerede har fått hjelp av tredjepartstekniker, og hatt utgifter i forbindelse med dette, er McAfee villig til å betale for dette, men detaljene rundt dette skal legges ut på Mcafees sine nettsider i løpet av kort tid.

(Kilder: PC PRO, McAfee)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen