Max Manus-pirat avslørt

I juni ble internettleverandøren Altibox av Høyesterett pålagt å utlevere identiteten til en abonnent som angivelig skal ha driftet fildelingsnettverket Lysehubben. Dette skjedde etter over ett års kamp i retten.

Nå skal en 20-åring ha innrømmet å ha blant annet delt ut den norske filmen "Max Manus" ulovlig på internet, skriver Dagens Næringsliv.

Vedkommende skal ha delt ut filmen på familiens gutterom, og det uten at familien skal ha ant noe. Den mistenkte piraten skal ha understreket at den som sto som ansvarlig for internettabonnentet, ikke hadde noe med fildelingen å gjøre.

Det aktuelle nettverket har eksistert siden 2002, hadde flere tusen medlemmer, men er nå stengt. Det kan bli aktuelt med politianmeldelse, eller et sivilt søksmål med krav om erstatning for den ulovlige fildelingen, men dette er ikke avgjort.

– Andre fildelingsnettverk bør være bekymret, og denne saken bør være en vekker for dem som måtte tro at de kan dele ut ulovlige filer uten konseksenser, sier advokat Rune Ljostad ved advokatfirmaet Simonsen, til Dagens Næringsliv.

(Kilde: DN.no)

Kommentarer (70)

Norges beste mobilabonnement

Januar 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen