Matrox støtter ikke DirectX 9.0

Det virker som om det går svært sakte hos Matrox Graphics, noe det definitivt synes å ha gjort de par siste årene. Alle lanseringer etter Millenium G400 (introdusert sent på 90-tallet), for noen år tilbake, klarte aldri hamle opp med sterk konkurranse fra Nvidia og ATI.

Mange så nok med spenning mot Parhelia og forventningene var meget store, også grunnet uttalelser fra Matrox. Da kortet endelig nådde markedet og man fikk se benchmarkresultatene, var nok skuffelsen stor blant mange. I tillegg var prisen langt i fra konkurransedyktig til hva man egentlig fikk for pengene - ihvertfall generelt sett.

Ved lansering i 2002 ble det benyttet som et markedsføringsmoment at Parhelia-512 delvis støttet DirectX 9.0. De dårlige nyhetene er at Matrox aldri utviklet drivere til å støtte Vertex Shaders 2.0. Det er foreløpig usikkert hvorvidt selskapet kommer til å lansere slike drivere i det hele tatt til Parhelia, men sannsynligheten er ikke stor. En talsmann for Matrox skal nemlig ha bekreftet ovenfor Xbit Labs at de vil introdusere et nytt produkt til neste år. Detaljer er ikke kjent rundt denne brikken, men dersom vi kjenner Matrox rett er det et produktivitetskort for avansert bruk av applikasjoner som er tingen - ikke et spillprodukt.

De fleste har vel mistet troen på at den gamle kjempen Matrox noensinne vil ruve i grafikkmarkedet. Man skal imidlertid huske på at étt enkelt produkt kan være nok til at selskapet igjen opplever en storhetsperiode. På den annen side er konkurransen fra både ATI og Nvidia såpass stor at det trolig er vanskeligere å hevde seg i grafikkmarkedet i dag enn det var på Matrox Milleniums tid.

 

(Kilder: Xbit Labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen