Matrox forbereder ny grafikkbrikke

I rikitig "gamle dager", før 3D-ytelse i det hele tatt var et tema, var Matrox det virkelig store blant entusiastene. Deres Millennium-serie ble regnet for det ypperste innen PC-grafikk. Selskapet fikk raskt konkurranse fra aktører som 3dfx, NVIDIA og etthvert ATI, som fikk stor suksess med sine 3D-akseleratorer. For snart to år tilbake hadde vi store forhåpninger til lanseringen av Parhelia. Det ble antatt at Parhelia skulle bli en "GeForce 4-killer" og var det første kortet på markedet med (delvis) støtte for DirectX 9 i hardware.

Blant entusiaster og spillere ble derimot Parhelia aldri den suksessen Matrox kanskje hadde håpet på. Istedenfor satset Matrox på vårparten i fjor sterkere mot det profesjonelle 2D-markedet, med sin Millennium P650/750. Grunnet forholdsvis høy pris og svak 3D-ytelse har disse løsningene heller ikke slått an blant hjemmebrukerne.

Det er ventet at Matrox vil lansere en ny grafikkbrikke i 2004 og at selskapet vil ta i bruk PCI Express x16 som grensesnitt for denne løsningen. Foreløpig er det uvisst om Matrox vil forsøke å ta tilbake noe av 3D-markedet med sitt nye produkt, men det regnes som sikkert at produktet vil støtte Pixer Shader 2.0. Det kommende Windows Longhorn har nemlig som krav at grafikkortet må støtte PS 2.0, for å være fullt ut kompatibelt med operativsystemet.

Foreløpig er det uvisst hvilke spesifikasjoner den kommende grafikkbrikken fra Matrox vil ha, ut over PCI Express x16 og PS 2.0-støtte (DirectX 9). Det er lov å håpe at Matrox slår litt ekstra på stortrommen denne gangen, og ikke bare gir oss gode 2D-egenskaper. Vi tipper at Matrox ville fått en del nye kunder om også 3D-ytelsen var nogenlunde sammenlignbar med ialllfal "mainstream"-produktene fra ATI og NVIDIA. Tiden vil vise.

(Kilde: X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen