Test

Matrix-telefonen

Testresultater

Samsung V200

Testresultater

Samsung V200

Blåtann mangler, derfor et stort minus for denne nokså kostbare telefonen.


I dag morges ble jeg vekket opp av en wienervals. Gamle Johan Strauss spilte opp og dro meg sakte ut av dyna. Jeg bruker mobiltelefonen som vekkeklokke, og denne gang var det Samsung V200 som stod for vekkinga. Telefonen har sinnsvakt bra lyd, og en serie fine melodier som kan benyttes til ringetoner. Faktisk er jeg stadig vekk fristet til å la innringerne gå til svareren, bare for å få høre ferdig melodien. Neppe tilsiktet. Melodiene er ikke bare korte riff, men hele små verker. Stilig!


Litt merkelig da at lyden fra motparten i samtaler i det tidlige eksemplaret vi fikk til test er litt dårlig. Antar dette er noe som stilles bedre inn på de telefoner som havner i hyllene, for evnen til å presentere god lyd er åpenbart tilstede.

 

Funksjoner:

Tjaaa. V200 mangler i tillegg til Bluetooth, e-post og high-speed, ellers har den alt vi kan komme på å ønske – fra en mobiltelefon. Den har en av de aller beste skjermer på markedet, med 128x160 pixler og 65.000 farger som brukes helt strålende i menyene. Her er den beste kamerastyringen på markedet med elektronisk zoom og justering av lysstyrke på en svært så brukervennlig måte. I og med at man kan regulere lysstyrken (blenderen) og se resultatet, gir det svært mye bedre bilder i de fleste situasjoner enn om man er henvist til automatikken. Et ørlite problem er at skjermen benytter svært kraftig lysstyrke, slik at bilder som er perfekte på V200 kan bli litt grå på andre telefoner.


Som flere andre av disse tidlige multimediatelefonene har også denne sterke begrensninger i hvor store meldinger vi kan motta. Bare i løpet av helga har telefonen meldt om to-tre meldinger fra redaktøren som overstiger de 30 kilobyte som tillates. Det frustrerende er at det eneste valget vi da har er å slette den – her burde det vært mulig å sende dem til innboksen min hos teleoperatøren – eller det burde gå automatisk. Telefonen kan lagre rundt 100 bilder.

 

Målgruppe:

Denne passer for alle som ønsker den best programmerte telefonen når det gjelder kommunikasjon med brukeren. Menyene er bare suverent bra programmert. Telefonen er nokså dyr, rundt 5500 kroner veiledende ved introduksjonen, men det skal innrømmes at det er en telefon det er lett å falle for.

 

 

Samsung V200

Skjerm: Farge/65.000 farger

Ringesignal: Polyfonisk (40)/Vibrasjon

Spill: 3

Vekt:  96 g

Mål (LxBxD) mm: 91x48x23

Standbytid: 120 -140 timer

Taletid: 2,5 - 4 timer

GPRS: Ja

HSCSD: Ja

WAP: 1.2.1

Innebygd kamera: Ja

MMS: Ja

Nett: Trippelband

Ordbok: Ja.

Antenne: Utvendig

Bakgrunnsbilder: Ja

Skjermsparer: Ja

Telefonbok: 500 navn

Tilkobling: IrDA

USB: Nei

Radio: Nei

Produsentens spesifikasjoner

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen