Matias Tellez ? Matias Tellez EP

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Artisten fra Bergen med chilenske aner varter opp med fire låter på EP-en sin. Fellesnevneren er at de er melodiøse, ellers så varierer han i tempoet uten at det går altfor fort, eller altfor tregt. Tellez får nok ikke platekjøperne til å ta saltomortale av glede med denne utgivelsen, men det er en godkjent smakebit før et eventuelt album kommer.

Tellez bærer på chilenske gener, men høres aller mest ut som Sondre Lerche.
Tellez bærer på chilenske gener, men høres aller mest ut som Sondre Lerche.

Energisk start

Showet begynner med den fengende og raske låt ”She Makes Me Feel”, med masse følelser som tittelen antyder. En får virkelig følt hvordan det er å ha ei jente som gjør en glad. Hvordan hun kan si hva som helst uten at det gjør noe verdens ting på humøret og hvordan alt er bra når alt går veien på det området. Låten har samme driv som Håkan Hellstrøms ”Kom Igjen Lena!”, samtidig som sangen også har et herlig orgel som setter standarden.

Videre skrur Bergensgutten på Sondre Lerche-modusen, og han serverer en mer melankolsk sang, med det høytflyvende navnet ”What The Bird Would Sing”. Hva fuglene vil synge kommer ikke frem av teksten. Hva Matias vil synge om er ikke så lett å vite det heller. Han prøver og prøver å skrive dype tekster, men han balanserer på eggen av å mangle substans.

Mer Sondre Lerche

Neste sang er noe som også kunne hatt plass på en Sondre Lerche-utgivelse. Om hovedpersonen selv ville likt denne sammenligningen er usikkert, men det er ikke til å feie under teppet at Matias Tellez likner ganske mye på sin sambygding Lerche. Begge to har øyet for de fine og lette melodiene. Stemmene er ikke så veldig ulike heller. Og det er kanskje det som er det negative med Tellez. Han kommer ikke med noe som en ikke har hørt før. Alle sangene ligner eller kan minne på en eller annen sang, som en har hørt før.

Bergenseren er veldig nær ved å mangle substans.
Bergenseren er veldig nær ved å mangle substans.

Matias avslutter låtkvartetten slik som han begynte. Låta ”I Love I Love I Love” avslutter utgivelsen med mer budskap om kjærlighet, og forelskelsens fortreffelighet som antistoff mot negative påvirkninger utenfra. Om regnslusene i Bergen hadde blitt åpnet på en gang kunne det ikke klare å ødelegge Matias Tellez humør når han enser kjærlighet. Dette humøret smitter, og sangen bør spilles om og om igjen på regntunge dager. Orgelet fra første sang kommer igjen til sin rett igjen.

Konklusjon

Matias Tellez er flink på gitar, han skriver fine låter med fiffige tekster og fengende melodier, men han klarer ikke å få en til å ønske at det kommer et album med det aller første. EP-en er litt intetsigende og for uoriginal til at den blir det helt store. Om unge Tellez tar seg tid til å skrive mer sanger og finpusse på talentene som han åpenbart har kan han bli en låtskriver som tilhører fremtiden. Akkurat nå er han som en vin som trenger å lagres litt lenger, før den er moden.

Matias Tellez Matias Tellez EP

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen