Guide

Mastiff lager HDPC - del 1


Sju slag på fars vis

Ja, ja. Da sitter jeg her på julaften og begynner på min nyeste artikkelserie. Fru Mastiff og Mastiff-valpene er hos svigers oppe i Arktis, og jeg er ensom og forlatt. Det er like før jeg drar til Lørenskog og julefeiringen for enslige. Eller kanskje Frelsesarmeen har noe i nærheten? Nei, hundene trenger selskap, så det blir nok å ty til de sju slagene på fars vis.

Ærlig talt, julen har ikke brydd meg så veldig mye på de siste 25 årene, det er en del god mat, masse mas og stivpynting, fulgt av grining, sutring og klaging: "Du ga ham finere gave enn meg! Urettferdig!" Og det er de voksne, ungene er mye verre... Da er det like greit med joggedress, jobbing og tukling med PC-er, og ostegrill med øl (som er det mest avanserte jeg strekker det til i matlagningen, med et monster av en gassgrill under verandaen).


For ikke å snakke om en avslutning med en god film i Cinema Inferno. For å få den riktige julestemningen, ble filmen på lille julaften et gjensyn med 300. Det er iallfall mye rødt i den! Og dagens film? "Die Hard 2". Det er jo så absolutt en god, gammel julefilm. Eneren har jeg sett litt for mange ganger, men også der er juletemaet framtredende. Jeg har jo uansett fått med meg "Fairytale of New York" på Nitimen, så da er tradisjonene unnagjort. Det var den BBC gjorde et heller fjollete forsøk på å sensurere før jul, siden den ikke var politisk korrekt nok for de krampeurbane med "faggot" og "slut". Derfor ble disse ordene fjernet da den ble spilt... Hele to ganger, tror jeg, før lytterstormen blåste hattene og den politiske korrektheten av hodet på ledelsen i verdens største kringkastingsselskap, og dermed var både soperen og tøyta tilbake.

Og det var til en forandring min nå så tradisjonelle digresjon som innledet artikkelen, for jeg tror ikke artikkelen skal ikke hete "Mastiff feirer jul". Nei, her er det atskillig hardere fakta det går på. Det er i korrekturlesende stund (jeg måtte vente litt med publiseringen fordi det var visse småproblemer jeg ville finne ut av) faktisk gått nesten på dagen tre år siden publiseringen av den første artikkelen om min forrige HTPC. Det skjedde den 17. februar 2005. Og det er klart ny rekord i HTPC for min del, hovedsakelig fordi den var såpass muskuløs (akkurat som meg, særlig barmuskelen har svulmet opp de siste ti årene...) at den funket med det meste jeg slengte til den. Til og med enklere HD-materiale, så lenge det ble kjørt med VLC. VLC belaster nemlig PC-en mindre enn Zoom Player med HD, men samtidig er ikke bildekvaliteten i nærheten av ekte saker.

Jeg har det siste året visst at det snart måtte skje noe, for man kan jo ikke gå glipp av bedre bildekvalitet fordi PC-en ikke takler det! Og da LG kom med sitt kombinasjonsdrev for Blu-ray og HD DVD (som jeg hadde en minitest av her), ble avgjørelsen tatt. Som nevnt i den artikkelen ikke drevet så lett å få tak i som jeg først hadde ventet, men den kom da til slutt fra USA ved hjelp av en god nettkjenning "over there".

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen