MasterCard duker for mobilbetaling

Alternativ tekst mangler

Nå er MasterCard i gang med å teste ut et system som lar deg bruke mobilen din som kredittkort. Utprøvingen foregår i Dallas, Texas med litt modifiserte mobiltelefoner av typen Nokia 3220 og MasterCard-tjenesten PayPass.

PayPass brukes i dag mange steder i USA, og 32000 steder i 13 forskjellige land. Det inkluderer blant annet en rekke 7-Eleven-butikker, McDonalds og baseball- og amerikansk fotball-stadioner.

Alternativ tekst mangler

Tjenesten gjør at du kan dra kredittkortet forbi mottakeren på butikken, istedenfor å dra kortet gjennom en sprekk og trykke en kode.

Det MasterCard nå tester ut er å dra mobiltelefon forbi mottakeren, istedenfor kredittkortet.

PayPass bruker teknologien NFC (Near Field Communication Technology), og det samme brukes for betaling med mobilen. Det gjør det mulig å sende data trådløst over korte avstander på en sikker måte.

Testingen foregår ved at 500 personer i Dallas får hver sin 3220 med NFC, og en instruksjon for hvordan de bruker tjenesten. Utprøvingen skal foregå i seks måneder.

For å få MasterCard PayPass på mobilen må brukeren registrere seg hos banken, og data vil bli sendt til mobilens innebygde brikke. Da lastes og aktiveres personlig PayPass-informasjon automatisk, og telefonen kan brukes som lommebok.

Lommeboken på telefonene kan også passordbeskyttes, slik at en langfingrede fremmede ikke kan slå seg løs.

(Kilder: Cellular News)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen