Master-IT er konkurs

Nettbutikken Master-IT har helt fra starten slitt med mye problemer. På vårt diskusjonsforum har selskapet blitt diskutert opp og ned. I denne tråden hevder flere kunder at de ikke får svar på henvendelser, pengene blir trukket uten at produktene dukker opp, og når først produktene dukker opp er de ofte dårlig pakket og/eller defekte. Flere skal til og med ha mottatt inkassovarsel for varer som allerede var betalt.

Som om ikke Master-IT er et rotete nok selskap fra før av, skal det bli verre. Denne historien starter med 43 brukere av AVforum.no, som hadde gått sammen om et såkalt "powerbuy". Prinsippet bak powerbuy, eller felleskjøp som det heter på norsk, er at mange personer går sammen om å kjøpe store kvanta av et produkt. På den måten blir produktene langt billigere for den enkelte kjøper.

I dette tilfellet var det snakk om en Samsung 46M86 til 20 000 kroner per enhet pluss frakt. Pengene overførte hver enkelt kjøper til Jon-Eivind Lygren, AVforums gründer. Totalt over 860 000 kroner ble samlet inn, penger som deretter skulle overføres til Master-IT når produktene ble levert.

Innkjøpssjefen i selskapet informerte imidlertid Lygren om at beløpet måtte forhåndsbetales på grunn av størrelsen på ordren. Lygren godtok dette, da han hadde gjennomført to "powerbuys" uten problemer fra selskapet tidligere. I tillegg hadde han gode erfaringer fra selskapets eier, Masterminds.

Etter det har ingen sett noe til pengene. Fem uker senere ble AVforums brukere informert om at TV-ene ikke engang var bestilt fra Samsung, visstnok på grunn av problemer med firmware. 24. juli kommer imidlertid første varseltegn - daglig leder av Master-IT trekker seg fra alle verv.

Innkjøpssjefen anmeldt for underslag

Dagen etter kommer sjokkmeldingen: Pengene var forsvunnet, og ifølge Master-IT har innkjøpslederen begått underslag. To dager senere anmelder Masterminds ham for forholdet, og selskapet oppnevner en egen gransker for å finne ut hva som virkelig har skjedd. I dag kom den lite overraskende meldingen om at Master-IT er konkurs.

Ifølge Jon-Eivind Lygren i AVforum ønsker i utgangspunktet ikke Masterminds å tilbakebetale pengene. Flere andre kreditorer har store krav i konkursboet til Master-IT, som i utgangspunktet hadde begrensede midler. Lygren har engasjert en egen advokat i saken, men om pengene noensinne vil dukke opp er usikkert.

Dette er imidlertid ikke første gang personen som nå er anmeldt er involvert i slike saker. Han har blant annet en bakgrunn i skandalebutikken Topline, som i 2003 gikk konkurs. Også da han jobbet i Topline ble han av flere kunder beskyldt for økonomisk utroskap, blant annet på vårt eget diskusjonsforum.

Masterminds og Master-IT har for øvrig ingen andre kjente tilknytninger til Topline enn den omtalte innkjøpssjefen.

Vi har gjentatte ganger forsøkt å komme i kontakt med den tidligere innkjøpssjefen for en kommentar, uten hell. Mobiltelefonen hans har vært avskrudd, og han har ikke svart på gjentatte henvendelser per e-post.

(Kilder: AVforum.no, Diskusjon.no, Brønnøysundregistrene)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen