(Bilde: Pavel Ignatov, vonDUCK/Shutterstock.com)

Massivt botnet stjeler Bitcoin-lommebøker

Nå rådes Bitcoin-brukere til å lagre de digitale pengene offline.

Den virtuelle valutaen Bitcoin blir stadig mer utbredt, men fenomenet har også gitt opphav til nye typer datakriminalitet, som for eksempel å bruke datamaskiner som «Bitcoin-slaver» og trojanere som regelrett kan stjele de digitale pengene.

Nå melder nyhetsbyrået Reuters om en ny, stor trussel for de mange Bitcoin-brukere der ute.

Farlig Bitcoin-tyv på ferde

Sikkerhetsselskapet Trustwave har nemlig oppdaget et nytt virus som visstnok har infisert intet mindre enn flere hundre tusen datamaskiner. Viruset heter «Pony» og er designet for å stjele digitale valuater.

De infiserte datamaskinene skal ha dannet et digert botnet som ifølge Trustwave har lykkes i å stjele minst 85 lommebøker med både Bitcoin og andre virtuelle pengeenheter. Det er ikke klart hvor store verdier det er snakk om til sammen.

Sikkerhetsselskapet kaller angrepet uansett det største og mest ambisiøse i sitt slag noensinne. Selskapet skal ha klart å avskjære noen av serverne som kontrollerer de infiserte maskinene, men bakmennene er visstnok fremdeles aktive, og det forventes at nye angrep vil bli iverksatt ganske snart.

Anbefaler offline-løsninger

På bakgrunn av nyheten om virusangrepet har en representant for interesseorganisasjonen Bitcoin Foundation nå gått ut og anbefalt alle Bitcoin-brukere om å benytte offline-løsninger for lagring av valuaten.

Slike løsninger er det nå i ferd med å bli flere av på markedet, som for eksempel den Raspberry Pi-baserte Pi-Wallet.

Dersom du er bekymret for om du har blitt frastjålet Bitcoin-informasjon kan du gå til Trustwave, som har satt opp en side hvor du kan sjekke dette ved å fylle inn e-postadressen din.

Er Bitcoin levedyktig på lang sikt?
Dette mener ekspertene om fremtiden til valutaen »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen