Massive angrep mot SCO webside

Angrepet mot Sco.com ble utført i form av en "SYN flood", som karakteriseres som den vanligste formen for DDoS-angrep. Forenklet kan vi si at dette går ut på at en angriper tar kontroll over store mengder datamaskiner, og gir disse beskjed om å sende datapakker mot én enkelt server - i dette tilfellet sco.com. Nettstedet var nede i går og synes fortsatt å ha problemer i skrivende stund.

Ifølge en talsmann for SCO jobber man visstnok med å finne opphavet til angrepet. Det skal imidlertid påpekes at dette kan være en omstendig prosess og sjelden lykkes ettersom angriperen i de fleste tilfeller sitter "skjult" bak mange infiserte maskiner og kan ha startet angrepet under falskt navn eksempelvis fra en internettkafé eller skole.

SCO har terget på seg stort sett hele Linux-miljøet etter at de sendte ut krav om lisenspenger til store Linux-kunder og har rettet det mange oppfatter som uberettiget kritikk mot opensource-miljøet. Søksmålet mot IBM er fortsatt 3 milliarder amerikanske dollar og det ble forrige måned sagt at selskapet også ville granske BSD-distribusjoner for opphavsrettet kildekode.

Entusiaster spøker med tanken om at SCO snart også kommer til å sette søkelyset mot Microsoft og påstå at selveste Windows inneholder stjålet kildekode fra Unix System V.

I et lisensprogram spesielt introdusert for Linux-brukere, krever SCO 1399 amerikanske dollar pr. CPU. Tatt i betraktning at mange bedrifter og privatpersoner har satset på Linux av økonomiske grunner, vil det dermed ha store konsekvenser dersom SCO eventuelt skulle få medhold for sine påstander i retten.

Gårsdagens DDoS-angrep henger høyst sannsynligvis sammen med Unix-Linux konflikten. Et slikt angrep er nesten umulig å beskytte seg mot ettersom trafikken kommer fra mange forskjellige IP-adresser og like gjerne kunne vært legitim datatrafikk. Selveste Microsoft.com og MSN.com har vært nede på grunn av samme type angrep.

 

(Kilder: Cnet, eWeek)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen