Massiv Atom-server

Atom-prosessoren så dagens lys for et par år siden med inntoget av nett-PC-ene. Nå har ett nytt selskap i Silicon Valley kommet med en diger server som huser hele 512 Atom-prosessorer av typen Z530. Dette er en enkeltkjerneprosessor på 1,6 GHz, men med hyperthreading. Hele systemet tar opp 10U i et rackskap, det gir normalt sett plass til 4 slike systemer i ett skap, som totalt gir 2048 prosessorer i ett enkelt skap.

Seamicro har laget et modulært system som splitter opp lagring, prosessor og nettverk i separate enheter. Prosessorbiten kommer i linjekort med 8 prosessorer hver. Totalt er det plass til 64 slike prosessorkort. Linjekortene kommer med 1 eller 2 GB minne pr enhet, noe som gir opp til 1 TB minne for ett fullt system.

Lagringsdelen har også plass til 8 enheter pr kort, totalt 8 kort, noe som gir 64 lagringsenheter totalt. Dette kan være SATA eller SSD på 2,5 tommer.

Det finnes også en del nettverkskort i dette systemet. 8 linjekort som har 8 gigabit-adaptere hver, eventuelt to 10 Gigabit-adaptere.

For å knytte det hele sammen benyttes det ASICs som virtualiserer IO-biten. Det eneste man finner på "hovedkortet" er prosessoren, minnebrikker og ASIC-brikken, noe som reduserer størrelsen drastisk.

Lastbalansereren knytter sammen alle delene av systemet. Seamicro sier at denne takler 32 000 000 samtidige tilkoblinger og 500 000 nye tilkoblinger per sekund. Total linjekapasitet er oppgitt til 64 Gbit/s.

Bruksområdet kan, i følge Seamicro-sjef Andrew Feldman, være webinnhold, onlinespill, søk og indeksering være naturlige oppgaver for systemet.

Systemet skal være tilgjengelig mot slutten av juli, med en pris på 139 000 dollar. Strømforbruket skal være under 2 kW

For den eventyrlystne har Seamicro mer informasjon på sine firmasider.

(Kilde: wsj.com)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen