Masseslipp av firmware

Vi er generalt glade i produsenter som oppdaterer sine produkter etter lansering ved å slippe ny firmware som ikke koster noe og kan legges inn i kameraet av brukeren selv, uten at kameraet må sendes inn noe sted. Slikt er etterhvert rimelig vanlig, men det utgjør likevel en ikke ubetydelig service for brukeren, spesielt dersom det ikke bare er feil og mangler som utbedres men også ny funksjonalitet som legges til. Nedenfor finner du en liste av rimelig ferske firmwareoppgraderinger til ulike speilreflekskameraer:

Samsung GX-10
Dette kameraet er essensielt en Pentax K10D som er noe modifisert av Samsung, og det kommer derfor ikke som noen overraskelse at også Samsung slipper en firmware v1.30, som Pentax gjorde for K10D tidligere (her finner du den). Oppgraderingen ser temmelig lik ut, og i all hovedsak gjelder det forbedringer av blitsstyringen ved bruk av ekstern blits, diverse nye betjeningsalternativer på knapper og hjul, og sist men ikke minst støtte for Pentax' nye SDM-objektiver.

Firmware v1.3 til Samsung GX-10 finner du her: Last ned

Canon EOS 40D
Oppdateringene i firmware v1.0.5 til 40D er ikke så mange eller viktige, men går mer på personlige brukspreferanser. Oppdaterer du kameraet ditt vil det for eksempel nå etter å ha blitt skrudd av og på igjen vise det bildet du sist viste før du skrudde det av, mens det tidligere da ville gå tilbake til det siste bildet som ble tatt.

Firmware v1.0.5 til Canon EOS 40D finner du her: Last ned

Olympus E-serie
Oppdateringen fra Olympus er stort sett den samme over hele fjøla, nemlig mer nøyaktig autofokus ved bruk av EC-20 2x telekonverter, men eiere av Olympus E-510 kan også glede seg over forbedret bildestabilisering med den nye firmwaren.

Firmware v1.5 for Olympus E-1 og E-300 finner du her: Instruksjon
Firmware v1.3 for Olympus E-410 og E-300 finner du her: Instruksjon
Firmware v1.2 for Olympus E-400 og E-510 finner du her: Instruksjon

Leica M8
Også Leica har oppdatert firmwaren i sitt flaggskip Leica M8. I versjon 1.110 finner man støtte for flere objektiver, kortere tid mellom blitsblink med enkelte eksterne blitser og forbedringer av funksjonshjul og batteriindikator. Firmware og instrukser finner man her.

Sony A700
For en tid tilbake slapp Sony ny firmware til sin nye speilrefleks Sony A700, og selv om de fleste som selges på det norske markedet allerede er oppdatert fra v1 til v2, tar vi etter ønske fra våre lesere også denne oppdateringen med her. Oppgraderingen gjelder kun for kameraer med v1-firmware, og vil for disse kameraene medføre forbedret bildeskarphet, bedre støyegenskaper og fininnstilling av blitsen med objektiver som ikke er av ADI-type.

Firmware v2 til Sony A700 finner du her: Last ned

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen