Masseproduserer OLED i år

Bilde: Reuters
Sonys 11-tommers OLED-skjerm
Bilde: Reuters

Svært tynne skjermer med OLED-teknologi skal komme i salg senere i år, ifølge Sony. I første om gang er det snakk om en liten skjerm på 11 tommer med en oppløsning på 1024x600 punkter.

Skjermen skal masseproduseres mot slutten av inneværende år. Prisen på endelige produkter er foreløpig ikke kjent, men den blir naturligvis høyere enn for de eksisterende LCD-baserte skjermene.

OLED har sine fordeler i bedre bildekvalitet (ikke behov for baklys) og lavere strømforbruk, i tillegg til at skjermene kan gjøres svært tynne. Sony har allerede tatt i bruk OLED-teknologi i skjermene på enkelte av sine bærbare maskiner i Vaio-serien.

Teknologien er også i bruk i mindre skjermer på håndholdte enheter som kameraer, mobiltelefoner og mediespillere. En rekke selskaper satser på OLED - blant andre Samsung, Toshiba/Matsushita, Canon og Seiko Epson.

Men Sonys lansering til tross - store TV-skjermer med OLED-teknologi vil ifølge Toshiba ikke komme på markedet før i 2009. Dermed blir neppe din nyinnkjøpte flat-TV helt umoderne sånn med det første.

(Kilder: Reuters, Laptoplogic)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen