Masse klager på IKT-tjenester

Masse klager på IKT-tjenester

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Forbrukerombudet presenterte i dag klagestatistikk for 2008. De har mottatt hele 7229 klager og henvendelser, og klager på markedsføring eller avtalevilkår på IKT-området topper bransjeoversikten, ifølge en pressemelding.
Klagene dreier seg først og fremst om innholdstjenester til mobil, kluss med abonnementer, eller andre forhold knyttet til bredbåndstelefoni, fastnettstelefoni og mobiltelefoni.
Viktig satsningsområde
Det finnes en rekke innholdstjenester for mobil som ligger helt på grensen til det som er lovlig, men som Forbrukerombudet ikke har hatt myndighet til å ta godt nok tak i, ettersom gjeldene regler ikke er klare nok. En ny markedsføringslov trer imidlertid i kraft 1.juni, og den vil åpne for bedre kontroll av slike tjenester. I tillegg opplever tilsynelatende mange kunder at telefonileverandører og operatører ikke lever opp til forventningene.
- Det høye klagetallet viser at det fortsatt gjenstår mye arbeid før forbrukerne får trygge løsninger på IKT-området. Derfor er dette et av våre viktigste satsingsområder i 2009, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon.

(Artikkelen fortsettes.)

Forbrukerombud Bjørn Erik Thon.

Upopulært med telefonsalg
I likhet med i 2007, var det mange som klaget på ulike former for uønsket reklame. Selv om du kanskje har registrert deg mot reklame i Brønnøysundregistrene, kan du oppleve å bli oppringt av telefonselgere. Forbrukerombudet hevder at mange klager var knyttet til telefonsalg, uadressert reklame og SPAM.
- Den nye markedsføringsloven trer i kraft 1. juni i år. Forbrukerombudet får bedre sanksjonsmuligheter. I tillegg innføres strengere krav til å inngå avtaler ved telefonsalg. Dette gjør det mulig for oss å gjøre en enda bedre jobb mot useriøse telefonselgere, sier Thon.
Forbrukerombudet registrerte en økning i antall klager fra privatpersoner, mens det var færre klager fra næringsdrivende i 2008.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen