Se hva som er nytt i iWork for iOS, OS X og iCloud
(Bilde: Shutterstock / 129000584)

Se hva som er nytt i iWork for iOS, OS X og iCloud

Apples gratis kontorpakke har blitt penere og nyttigere.

Noen dager etter at Microsoft slapp sin etterlengtede Office for iPad, som stort sett har fått godt skussmål, er det Apples tur til å oppdatere sin kontorpakke. iWork er gratis for alle med nye iOS- og OS X-produkter, mens gratisversjonen av Office for iPad mangler redigeringsfunksjoner.

Først og fremst har iWork nå full Retina-støtte når du bruker den via iCloud, og et renere og mer elegant grensesnitt og bedre kompatibilitet. I iWork for iCloud kan filer nå åpnes direkte fra iCloud Mail, skriver Apple Insider.

Pages.
Pages for iOS har fått bedre tekstbryting og nye maler.

Mange forbedringer i Pages

Tekstbehandleren Pages for iOS har fått dokumentsøk etter navn, bedre tekstbryting, nye maler og mulighet til å dele dokumenter som er låst for redigering («read-only»). Mac-versjonen har i tillegg fått forbedret klipp og lim-funksjon, utvidet tekstboksstøtte, bedre AppleScript-støtte og mulighet for egendefinerte dataformater. I tillegg er støtten for fotnoter forbedret.

Numbers snakker bedre med Excel

I likhet med Pages har regnearket Numbers for iOS fått en funksjon der du kan dele dokumenter som er låst for redigering, dokumentsøk etter navn, fremdriftsindikator for utregninger, raskere CSV-importering og bedre kompatibilitet med Microsoft Excel. Mac-versjonen har i tillegg forbedret tekstboksfunksjonalitet, mulighet til egendefinerte dataformater og tabeller, samt bedre utskriftsstyring. I tillegg kan du enkelt oppdatere regneark ved å importere CSV-filer med dra-og-slipp.

Keynote finner tonen med PowerPoint

Presentasjonsprogrammet Keynote for iOS kan nå eksportere til PowerPoint-formatet PPTX. Du kan søke etter presentasjoner, det er kommet en rekke nye overganger, samt mulighet til å låse filer så de bare kan vises og ikke redigeres. I tillegg kan du bruke fingeren til å notere og tegne på bildene under presentasjonen.

Keynote.
Keynote for iOS kan nå eksportere til PowerPoint-formatet PPTX.

Mac-versjonen av Keynote har i tillegg fått forbedret Magic Move-funksjon, mulighet for bevegelsesuskarphet på animasjoner, angivelse av start og stopp på filmer, støtte for animerte GIF-er og forbedret søk i Media Browser.

Foreløpig er iCloud-versjonene av Pages, Numbers og Keynote i beta.

Microsoft med annen prismodell

Mens iWork er gratis på nytt Apple-utstyr og på iPad, må du ha et Microsoft Office 365-abonnement for å redigere filer i Microsofts Office på iPad. Dette koster 799 kroner i året for privatpersoner, for inntil fem PC-er/Mac-er og fem mobile enheter, eller 30 kroner per bruker i måneden for bedrifter.  

Mange konkurrerende kontorapper på iPad er gratis, som Kingsoft Office og Googles Quickoffice. Disse har både Microsoft Office-kompabilitiet og redigeringsfunksjoner i større eller mindre grad. For å sukre pillen har imidlertid Microsoft gjort iPhone- og Android-appen Office Mobile gratis for hjemmebruk, og denne har redigeringsfunksjoner. 

Du kan laste ned iWork for iOS her: Keynote - Numbers - Pages
Mac-versjonen finner du her: Keynote - Numbers - Pages

iCloud-versjonen finner du på iCloud.com

Les mer om alternativet Microsoft Office for iPad her »

(Kilde: Apple Insider, App Store)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen