Se hva som er nytt i iWork for iOS, OS X og iCloud
(Bilde: Shutterstock / 129000584)

Se hva som er nytt i iWork for iOS, OS X og iCloud

Apples gratis kontorpakke har blitt penere og nyttigere.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Noen dager etter at Microsoft slapp sin etterlengtede Office for iPad, som stort sett har fått godt skussmål, er det Apples tur til å oppdatere sin kontorpakke. iWork er gratis for alle med nye iOS- og OS X-produkter, mens gratisversjonen av Office for iPad mangler redigeringsfunksjoner.

Først og fremst har iWork nå full Retina-støtte når du bruker den via iCloud, og et renere og mer elegant grensesnitt og bedre kompatibilitet. I iWork for iCloud kan filer nå åpnes direkte fra iCloud Mail, skriver Apple Insider.

Pages.
Pages for iOS har fått bedre tekstbryting og nye maler.

Mange forbedringer i Pages

Tekstbehandleren Pages for iOS har fått dokumentsøk etter navn, bedre tekstbryting, nye maler og mulighet til å dele dokumenter som er låst for redigering («read-only»). Mac-versjonen har i tillegg fått forbedret klipp og lim-funksjon, utvidet tekstboksstøtte, bedre AppleScript-støtte og mulighet for egendefinerte dataformater. I tillegg er støtten for fotnoter forbedret.

Numbers snakker bedre med Excel

I likhet med Pages har regnearket Numbers for iOS fått en funksjon der du kan dele dokumenter som er låst for redigering, dokumentsøk etter navn, fremdriftsindikator for utregninger, raskere CSV-importering og bedre kompatibilitet med Microsoft Excel. Mac-versjonen har i tillegg forbedret tekstboksfunksjonalitet, mulighet til egendefinerte dataformater og tabeller, samt bedre utskriftsstyring. I tillegg kan du enkelt oppdatere regneark ved å importere CSV-filer med dra-og-slipp.

Keynote finner tonen med PowerPoint

Presentasjonsprogrammet Keynote for iOS kan nå eksportere til PowerPoint-formatet PPTX. Du kan søke etter presentasjoner, det er kommet en rekke nye overganger, samt mulighet til å låse filer så de bare kan vises og ikke redigeres. I tillegg kan du bruke fingeren til å notere og tegne på bildene under presentasjonen.

Keynote.
Keynote for iOS kan nå eksportere til PowerPoint-formatet PPTX.

Mac-versjonen av Keynote har i tillegg fått forbedret Magic Move-funksjon, mulighet for bevegelsesuskarphet på animasjoner, angivelse av start og stopp på filmer, støtte for animerte GIF-er og forbedret søk i Media Browser.

Foreløpig er iCloud-versjonene av Pages, Numbers og Keynote i beta.

Microsoft med annen prismodell

Mens iWork er gratis på nytt Apple-utstyr og på iPad, må du ha et Microsoft Office 365-abonnement for å redigere filer i Microsofts Office på iPad. Dette koster 799 kroner i året for privatpersoner, for inntil fem PC-er/Mac-er og fem mobile enheter, eller 30 kroner per bruker i måneden for bedrifter.  

Mange konkurrerende kontorapper på iPad er gratis, som Kingsoft Office og Googles Quickoffice. Disse har både Microsoft Office-kompabilitiet og redigeringsfunksjoner i større eller mindre grad. For å sukre pillen har imidlertid Microsoft gjort iPhone- og Android-appen Office Mobile gratis for hjemmebruk, og denne har redigeringsfunksjoner. 

Du kan laste ned iWork for iOS her: Keynote - Numbers - Pages
Mac-versjonen finner du her: Keynote - Numbers - Pages

iCloud-versjonen finner du på iCloud.com

Les mer om alternativet Microsoft Office for iPad her »

(Kilde: Apple Insider, App Store)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen