Massakretrusler på Twitter
Teknofil

Massakretrusler på Twitter

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Her i Norge er det foreløpig et sted mellom 10 og 15.000 personer som bruker mikrobloggingstjenesten Twitter aktivt. I USA er antallet noe høyere, men ikke alle bruker tjenesten til hyggelige formål.

Proklamerte krig på Twitter
Ifølge Cnet News måtte FBI rykke ut og arrestere en 52 år gammel mann fra Oklahoma City etter at han hadde truet med å gjennomføre en massakre. Det var via det FBI mener er hans twitterprofil, CitizenQuasar, at mannen kom med truslene. Blant annet ble det skrevet følgende på profilen:

- Krigen vil starte på trappene ved Oklahoma State Capitol. Jeg vil kaste den første stenen. I mellomtiden vil jeg avvente politiet.


Han fulgte opp denne meldingen med flere påfølgende meldinger om hvordan han skulle massakrere flere mennesker ved Oklahoma State Capitol hill. Foranledningen var en planlagt demonstrasjon her mot amerikanske skatteregler.

Kom med persontrusler
52-åringen har også kommet med direkte trusler på Twitter mot pensjonisten Earl Shaffner som 52-åringen urettmessig har utpekt som lederen for demonstrasjonen. 52-åringen har flere ganger skrevet meldinger som handler om Shaffner. Meldingene har blant annet inneholdt hans telefonnummer. Shaffner selv er ikke spesielt glad for oppmerksomheten. Han har også mottatt telefoner fra 52-åringen.

- Jeg aner ikke hvem denne personen er og jeg blir bekymret over at han sender ut meldinger om at jeg skal bli drept, sier Shaffner ifølge Cnet.

FBI anholdt 52-åringen som en følge av meldingene, men har senere sendt han over til et sted han kan få behandling og hjelp. Dette er første gang en person har blitt arrestert på bakgrunn av Twitter-bruk. Profilen CitizenQuasar er fortsatt aktiv og i en av de siste meldingene, sendt ut 15. april før han ble tatt hånd om, står det følgende:

- Ladet og klar for Oklahoma State Capitol. Vi får se hva som skjer.

Protesten mot de amerikanske skattereglene ble avholdt samme dag uten problemer.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen