Massachusetts dropper MS Office

Delstaten Massachusetts har 6,3 millioner innbyggere, men planen gjelder selvsagt bare de statlig ansatte. Likevel er det sannsynlig at en vellykket utførelse av en slik plan vil føre til at flere vurderer å bytte. Microsoft kaller planen for "inkonsistent og diskriminerende." Den endelige planen ble ferdigstilt på onsdag.

Massachusetts valgte å bruke OpenDocument-formatet for alle elektroniske dokumenter laget av staten. Selv om planen nå er ferdigstilt, er det forventet at planen skal diskuteres mer før den blir offisielt stadfestet.

Microsoft har uttalt flere ganger at de bare kommer til å støtte OpenDocument-formatet gjennom såkalte filtre, og Office-pakken vil derfor ikke være et alternativ under reglene staten har satt frem. Programvaregiganten har skrevet et brev til staten, der de kritiserer valget av OpenDocument som format, og kaller det "umodent."

I det samme brevet påstår Microsoft at StarOffice, OpenOffice.org, KOffice og IBM Workplace alle er basert på samme kode. Disse er programmene som staten foreløpig har godkjent som alternativer. Dette har allerede blitt avkreftet av utviklerne av KOffice, som understreker at KOffice ikke har noenting med de andre pakkene å gjøre. I det åpne brevet til Microsoft, kan man også lese at programmer som AbiWord og Gnumeric også snart vil støtte OpenDocument-formatet.

Kilder: BetaNews, Mass.gov, KDE.org.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen