Marvel bekrefter Dr. Strange

Før Guillermo del Toro ble booket til filmprosjekter som "The Hobbit", "Frankenstein", "Slaughterhause" og "Dr. Jekyll and Mr. Hyde", var han høyaktuell til å skulle overføre magikeren fra Marvels serieruter til filmlerretet. Del Toro er muligens opptatt frem til ca 2017, men hvis Kevin Feige ved Marvel Studios får viljen sin vil Dr. Strange uansett dukke opp på kinolerretet i løpet av de kommende årene.

Dr. Stranges krefter kjenner få grenser, og han symboliserer en superhelt man frem til nå ikke har sett i noen Marvel-film.
Dr. Stranges krefter kjenner få grenser, og han symboliserer en superhelt man frem til nå ikke har sett i noen Marvel-film.


Intens forkjemper

Det er i et intervju med MTV at Feige avslører at han jobber intenst for at man skal kunne krydre Marvel-universet på film med mystikk og magiske krefter.

- Han er en av beste karakterene vi har i stallen, forteller en engasjert Feige.

- Dr. Strange representerer et fantastisk kosmisk univers, og jeg tror det kan ligge enorme utfordringer her. Jeg liker tanken på å kunne tappe inn i den magiske siden ved Marvel-universet, et univers som frem til nå ikke har fått det store livet på filmlerretet.

Universets magiske forsvarer

Defenders - The Sub-Mariner, Silver Surfer, The Hulk og Dr. Strange.
Defenders - The Sub-Mariner, Silver Surfer, The Hulk og Dr. Strange.


Hvem er så denne magikeren med bart og evner som stiller Mandrake i skammekroken?

Dr. Stephen Strange så dagens lys i 1963 da han kom til verden i Marvel Comics hefte Strange Tales, og på fødselsattesten står Stan Lee og Steve Ditko oppført som foreldre.

Mens Spider-Man har edderkopp-egenskaper og Wolverine får knivskarpe klør til å vokse ut av hendene kan Dr. Strange skilte med overnaturlige evner som gjør ham til den ubestridte magikerskikkelse i Marvels univers. Han er mester i The Mystic Arts og enhver ond magiker eller overnaturlig vesens bitreste motstander.

Dr. Strange har hatt flere soloopptredener, men er like fullt en av de som hyppigst har dukket opp i andre superheltserier hvor han ofte blir konsultert omkring overnaturlige hendelser. I tillegg kan han smykke seg med medlemskap i de eksklusive klubbene Avengers og Defenders.

En positiv opplevelse

Dr. Strange er ikke helt ukjent med filmmediet. I 1978 dukket det opp en TV-film om magikeren med Peter Hooten i hovedrollen. Opprinnelig var filmen ment som pilotepisode for en TV-serie, men den ble aldri noen stor suksess. Like fult har Stan Lee omtalt filmproduksjonen som en av de mest positive i hans karriere.

- Jeg hadde mer innflytelse på denne enn jeg har hatt på mange av de andre produksjonene for film og TV på 70-tallet, fortalte Lee til Comics Feature i 1995.

- Jeg tror nok Dr. Strange ville hatt større suksess om den ikke hadde blitt vist samtidig med "Roots", men sammen med "The Hulk" var den for meg en positiv opplevelse. "Captain America" ble for meg en skuffelse, og "Spider-Man" det komplette mareritt, erindret Lee.

I 2007 dukket magikeren opp i en tegnet langfilm, "Doctor Strange", som gikk direkte på DVD.

Dr. Strange er mannen man ringer om man har å gjøre med en overnaturlig figur, som for eksempel Ghost Rider i dette tilfellet.
Dr. Strange er mannen man ringer om man har å gjøre med en overnaturlig figur, som for eksempel Ghost Rider i dette tilfellet.


Avengers uten Strange?

Nå ser det ut til at Dr. Strange omsider skal få sin store film på lik linje med flere av sine kolleger fra Marvel, og i intervjuet med MTV forteller Kevin Feige ved Marvel Productions at han blir overrasket om Dr. Strange ikke står på listen over kommende filmprosjekter.

- Jeg vil tippe at man kan forvente en filmatisering en gang i løpet av 2012 eller 2013, avslører Feige.

I mellomtiden jobber man med en filmversjon av Avengers-gjengen, men hvorvidt Dr. Strange vil dukke opp her er enn så lenge ikke blitt bekreftet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen