Marte Wulff - Safety Pins

Hæ? er det nok mange som tenker når de hører Marte Wulff, og det er ikke så voldsomt rart. Til tross for et formidabelt debutalbum er det vanskelig å huske hvem som er hvem når tre Marte-er debuterer på ett og samme år. I løpet av 2004 og 2005 gjorde Marte Heggelund, Marthe Valle og Marte Wulff suksess med hvert sitt debutalbum. Kanskje en smule inspirert av de såkalte ”nye gitarkameratene” samlet de sine instrumenter og dro ut for å spille for nordmenn i fjor høst, sammen. Blandet mottakelse ble det, og nå slipper Marte Wulff det vanskelige andrealbumet.

Marte Wulff har skapt et deilig univers. Foto: Herborg Pedersen
Marte Wulff har skapt et deilig univers. Foto: Herborg Pedersen

Leken stil

Plata begynner forholdsvis hardt med tanke på Wulffs spillestil, men det glir lett over i hennes litt såre, lekne form. Tittelsporet har fått plass som nummer to på skiva, og her er Wulff tilbake der hun hører hjemme. Det er rett og slett en deilig følelse å høre på. Arrangementene geleider deg lekent gjennom Wulffs musikkunivers. På veien besøker du både velkjente jazzlandskap og country-bluegrass, og resultatet blir god popmusikk, som til tider kan slekte litt på melankolsk rock.

Det er synd at Wulff har havnet litt i skyggen av Marit Larsen og Elvira Nicolaisen, men det gjør det også litt ekstra deilig å kunne oppdage henne på egenhånd.

Feel-good

En av låtene som virkelig viser hvor Marte Wulff har tenkt seg er ”Cars and Trains and Planes and Ferries”. Den er morsom, og absolutt feel-good musikk. Kjærlighetsmusikk har aldri fått deg til å føle deg mer forelska enn denne sangen. Samtidig er overgangene til neste spor, ”Last Dance” så skjør og vakker som den skal være.

"Safety Pins" mangler dessverre de store hittene. Foto: Herborg Pedersen

Det skal likevel sies at til tross for nydelig musikk, så mangler de store hitene. Wulffs forrige album var i så måte mye bedre. Her var både ”Lady” og ”Carousel (of love)”, kjent for de fleste fra Cubus-reklamene. Mangelen på hitene er platas største problem, for Marte Wulff skriver god musikk, men akk litt for likt. På første gjennomgang av plata skal det nok mye til for å skille de ulike låtene fra hverandre. Til tross for dette så skal plata bare ha snurret rundt noen ganger før du kjenner deg igjen, og liker det du hører.

Konklusjon

Marte Wulff har levert et anstendig andrealbum. Det er alltid vanskelig med nummer to, men over kneika må man. Wulff klarer til tross for en litt forsiktig plate å sette spor etter seg i musikklandskapet, om ikke av de største. Om noen år når Wulff får både mer erfaring og litt mer ”guts” så blir nok sporene i landskapet større og av det mer solide slaget. Men all honnør til Marte, dette er god musikk å ha på øret.

Marte Wulff Safety Pins

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen