Markedsandeler: ATI tar igjen NVIDIA


Større salg av PCIe-kort kan forklare endringen

ATI og NVIDIA har dermed byttet plass på toppen av salgsstatistikken over grafikkbrikker i tredje kvartal, som et resultat av et kjempehopp for ATI og en enda større nedgang for NVIDIA. Intel rager fortsatt på toppen, ifølge Mercury Research-rapporten som er gjengitt av X-bit labs.

ATI frem
Kanadiske ATI gikk frem med 4 prosent i forrige kvartal og holdt 27 prosent av det totale grafikkmarkedet, mens NVIDIA gikk tilbake med 8 prosentpoeng, til knappe 15 prosent. Dermed solgte ATI nesten dobbelt så mange grafikkbrikker som NVIDIA i perioden, som har vært preget av leveringsproblemer for begge parter.

Intel på topp
Intels integrerte løsninger er derimot fortsatt kongen på haugen. Brikkegiganten holder 39 prosent av det totale grafikkmarkedet - opp 1 prosent fra 2. kvartal.

Frittstående kort
Ser vi bort i fra integrerte grafikkløsninger, tok ATI førsteplassen i markedet for frittstående ("stand alone") grafikkort, med 59 prosent av markedet. NVIDIA endte på sin side med 37 prosent. Dette en nedgang for NVIDIA på hele 13 prosentpoeng, ifølge rapporten.

(Kilde: X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen