Markedets beste håndfri?

HCB-700 kommer med en egen skjerm, slik at du enkelt kan se hvem som ringer.
HCB-700 kommer med en egen skjerm. (Alle foto: Marius Valle)

Sony Ericsson HCB-700

Teknologi: Bluetooth 1.1

Deler: Mikrofon, høyttaler, kontrollenhet, skjerm, hovedenhet (monteringssett).

Strøm: Kobles til bilens batteri, styrestrøm for tenningsstyrt av og på.

Funksjoner: Stemmegjenkjenning, stemmeoppringing, fargejustering av skjerm, inntil fem tilkoblede telefoner, automatisk demping av stereoanlegg.

Mer om HCB-700 finner du i prisguiden.

Dersom du har en bil og er lei av å kjøre rundt med håndfri på øret, bør du vurdere å skaffe deg et skikkelig bilhåndfrisett. De aller beste løsningene får du som regel dersom du går for et innbyggingssett.

En av de største fordelene er at du slipper å tenke på å lade håndfrisettet ditt i ett sett, og at du som regel slipper å ha noe hengende i øret.

En av løsningene er Sony Ericssons blåtannbaserte HCB-700. Dette monteres inn i bilen din, lar deg snakke rett ut i løse luften og har stemmegjenkjenning. I tillegg har det en egen skjerm og en kontrollenhet.

Mikrofonen festes i taket mellom solskjermene, mens høyttaleren kan festes stort sett der du ønsker det. Kontrollenheten fester du i nærheten av rattet for enkel tilgang, og skjermen bør plasseres et sted der du lett kan se den uten å ta blikket bort fra veien for lenge.

Sikkerhet i fokus
Sony Ericsson selger HCB-700 som en løsning tilpasset deg som er opptatt av sikkerhet. Og de lykkes i stor grad med å få deg til å holde hender og øyne på veien i stedet for på mobilen.

Settet kommuniserer med telefonen din over blåtann. Så snart du har paret disse to trenger du bare å ha blåtannfunksjonen på telefonen din skrudd på, og HCB-700 vil automatisk koble seg til når du setter deg inn i bilen og skrur på tenningen.

Deretter har du full kontroll over telefonen din via den medfølgende kontrollenheten og skjermen.

Kontrollenheten styrer alle funksjonene.
Kontrollenheten styrer alle funksjonene.

Full kontroll
Kontrollenheten styrer alle HCB-700 sine funksjoner, som å stille volum, svare og avvise samtaler, skru av og på mikrofonen, hente frem telefonliste, åpne talegjenkjenningsfunksjonen, og åpne menyen.

Full oversikt får du på skjermen, som er tofarget. Hvis du vil at lyset i skjermen skal matche lysene i dashbordet på bilen, kan du i menyen stille inn fargen i et drøss med nyanser.

Alt i alt er dette nesten som å bruke en tastaturløs mobiltelefon, og vi syns det fungerer veldig bra.

Omfattende stemmegjenkjenning
Dersom du har en telefon som støtter det, kan du få tilgang til telefonlisten din, slik at du kan slå opp navn. Vår erfaring er at dette kun fungerer med telefoner fra Sony Ericsson. Takket være stemmegjenkjenningen kan du også si navnet til den du ringer til. Her forutsettes det at du har lest inn navn på telefonen i forkant.

Stemmegjenkjenningsfunksjonen er imidlertid mye mer omfattende enn dette. Du kan nemlig lese opp telefonnumre tall for tall, og få settet til å ringe for deg.

Du kan velge hvilket talespråk du vil bruke, og har valget mellom engelsk, tysk, spansk, fransk, italiensk, portugisisk og svensk. Dessverre støttes ikke norsk, men det finnes en omvei. Settet skal nemlig tilpasses din stemme, og hvis du under denne prosessen sier kommandoene og tallene på norsk i stedet for svensk, vil det fungere med norske kommandoer og tall.

Denne funksjonen fungerer overraskende bra, og etter at vi hadde stilt inn stemmegjenkjenningen var det uproblematisk å lese opp telefonnumre som HCB-700 forstod.

Bekreftelser på kommandoer vil imidlertid fortsatt bli lest opp på svensk, uten at dette er et stort problem for vår del. Underveis kan du også følge med på skjermen at rett tall blir registrert.

Skjermen gir deg oversikt.
Skjermen gir deg oversikt.

God lyd
Under samtaler er også talekvaliteten veldig god. Vi hadde ingen problemer med å høre motparten. De vi snakket med beskrev for det meste lyden som god, og enkelte sier at dette er en av de beste håndfriløsningene de har hørt noensinne. Vi er tilbøyelige til å være enig med den påstanden.

Noe ekko vil motparten oppleve dersom du har høyttaleren på høy lydstyrke. Vi opplevde det ikke som noe problem å skru lyden litt ned.

Anbefales
Konklusjonen er dermed at HCB-700 er et særdeles godt håndfrisett vi kan anbefale på det varmeste. Du slipper å ta oppmerksomheten vekk fra veien på grunn av den gode stemmegjenkjenningen, og du kan enkelt gjøre deg forstått på grunn av svært god lydkvalitet både i høyttaler og mikrofon.

Tatt i betraktning at prisen i tillegg er under 1500 kroner, er dette et godt kjøp, forutsatt at du klarer å montere settet selv. Hvis du må betale noen for å gjøre det for deg, blir sluttprisen en del mer.

Det skal sies at telefonbokfunksjonen til HCB-700 ikke fungerer på alle telefoner. Du bør derfor sjekke at telefonen din er støttet før du kjøper settet.

Sony Ericsson HCB-700

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen