TEST: Markedets beste er kåret
Test

Markedets beste er kåret

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Testoppsett

Til testing av pastaene benytter vi vår modifiserte Innovatek Kühlertester KT-3. Denne har en kjerne på 10 x 15 mm (150 mm2), noe tilsvarende en AMD Athlon 64-kjerne uten varmespreder. Testbenken er modifisert så vi kan teste ved både 90 W og 120 W. Vi legger en varmespreder mellom kjernen og kjøleren.

Testebenken ble satt til 90 W, og hver pasta fikk godgjøre seg i 24 timer. Som kjøler benyttet vi oss av Tuniq Tower 120. Den eneste variabelen vi har latt være åpen under testingen, er den varmeledende pastaen. Med andre ord er forholdene for alle testene nøyaktig like. Testene ble gjennomført to ganger, hvor siste runde ble gjennomført kun for verifisering. Under hele testperioden ble romtemperaturen holdt til 24° +/- 0,5°. Grafene viser grader over romtemperatur.

Temperatur

For å vise deg at varmeledende pasta faktisk er viktig, gjorde vi også en test der vi ikke brukte noen form for pasta. Uten pasta endte temperaturen 40,5 grader over romtemperatur. Som vi ser er det snakk om betydelige skiller med og uten pasta, og i lengden påvirker dette prosessorens levetid. Du kan altså hente nesten hele 10 grader ved å benytte deg av varmeledende pasta.

Som vi ser ut av grafen så vinner Noctua en knepen seier over Innovative Cooling. Det er ikke snakk om mer enn 2 tideler, men Noctua er vinneren. Tett etterfulgt kommer Arctic Silver 5 – pastaen som frem til nå har vært ledende på markedet. På bunn av grafen finner vi Zalmans Super Thermal Grease.

Det er ikke store forskjellen i gradene, faktisk ikke mer enn 2,3 grader fra testens vinner til taper. Vi ønsker derfor å ta en rask titt på hva pastaene koster (laveste pris i vår prisguide, 25.02.2009). Vi tar ikke høyde for mengden du får. Det vi ser er at testens vinner samtidig er den absolutt dyreste typen. Den billigste i forhold til pris blir da IC Diamond, tett etterfulgt av Arctic Silver 5.

Noctua NT-H1

Zalman Super Thermal Grease

IC Diamond 7 Carat Diamond

OCZ Freeze Extreme

Arctic Silver Arctic Alumina Lim

Arctic Silver Ceramique

Arctic Silver 5

Noctua NT-H1

Zalman Super Thermal Grease

IC Diamond 7 Carat Diamond

OCZ Freeze Extreme

Arctic Silver Arctic Alumina Lim

Arctic Silver Ceramique

Arctic Silver 5

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen